| KAUPUNKI - STADEN

Kitaransoittoa linja-autossa kun Liikkujan viikkoa vietettiin Kauniaisissa

Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa. Kauniainen on tänä vuonna mukana ja järjestää Liikkujan viikolla 16.-22.9. erilaisia tapahtumia. Ehkä erikoisin oli kitaransoitto aamubusseissa tiistaina 17.9.

– Minusta tämä on huikea tapa yhdistää kulttuuri ja kestävän liikkumisen edistäminen, projekti-insinööri Minna Raatikka (kuvassa) sanoo.

Tomas Törn.

Musiikkiopiston oppilas Tomas Törn (kuvassa) soitti kitaraa aamuruuhkan bussissa klo 8 alkaen Kauniaisten alueella. Tarkoituksena oli  ilahduttaa aamun bussimatkustajia. Ja siinä hän onnistui.

– Tämä tuntuu tosi kivalta. Mukavaa musiikkia, sanoo kauniaislainen Pirjo Pyymäki joka matkustaa bussilla melkein päivittäin, mutta ei ennen ole törmännyt vastaavaan.

Tomas Törnin mielestä oli hauskaa soittaa granilaisille aamulla, vaikka hän ensin oli skeptinen.

Mukavaa musiikkia, sanoo kauniaislainen Pirjo Pyymäki.

–  Olen esiintynyt kadulla, olen esiintynyt isojenkin yleisöjen edessä, mutta liikkuvassa bussissa… Aika erilaista, hän nauraa.

Kauniainen järjesti Liikkujan viikolla myös muita tapahtumia. Tiistaiaamuna Kauniaisten rautatieasemalla tarjottiin junamatkaajille kahvia ja Vaasan leipomon tuotteita. Samana päivänä asukkailla on mahdollisuus tulla kokeilemaan sähköpyörää sekä saamaan neuvoja ja vinkkejä pyöräilyyn liittyen, ja koko viikon ajan oli käynnissä some-kampanja, joka liittyi Kauniaisten bussilinjaan 212.

Tiistaiaamuna Kauniaisten juna-asemalla tarjottiin junaan matkaajille kahvia ja Vaasan leipomon tuotteita.

–  Liikkujan viikon tarkoituksena on saada ihmisiä pohtimaan omia arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kauniaisissa haluamme kannustaa liikkumaan kestävästi eri tapahtumiemme avulla, Minna Raatikka kertoo.

Vuonna 2017 Euroopan liikkujan viikkoa vietti 28 suomalaista kuntaa ja kaupunkia. Euroopan laajuisesti viettäjiä oli yli 2 500. Tänä vuonna on Suomessa yli 50 kuntaa mukana.

Katso video: https://www.facebook.com/KauniainenGrani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *