| KAUPUNKI - STADEN

Kolumni: Kaupunki kyselee kuulumisiasi

Asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Siksi onkin tärkeää, että mielipiteet ja ehdotukset tavoittavat palvelujen tuottajat.

Kaupunki kysyy mielipiteitä mm. asukaskyselyn, osallistavan budjetoinnin ja mobiilisovellus GraniDialogin kautta.

Lokakuussa tulemme toteuttamaan asukaskyselyn kahdelletuhannelle yli 16-vuotiaalle kauniaislaiselle. Kysely tehtiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2016, jolloin vastauksia jätettiin lähes kahdeksansataa. Toivomme nytkin vähintään yhtä korkeaa vastausprosenttia!

Kaupungin tarkoituksena on kyselyn avulla kerätä asukkaiden mielipiteitä kaupungin palveluista, toiminnasta ja tulevaisuudenodotuksista mm. kaupunkistrategian laatimista varten. Vertailtavuuden takia suurin osa kysymyksistä on samoja kuin viime kerralla, mutta haluamme myös kuulla asukkaiden mielipiteitä esim. kaupungin osallistamisesta ja viestinnästä. Syksyllä tulemme myös lähestymään paikallisia yrittäjiä erillisellä tiiviillä kyselyllä. Tarkoituksena on saada kauniaislaisten yrittäjien näkemyksiä kaupungin ja yrittäjien yhteistyöstä ja kerätä ideoita siitä, miten kaupunki voi parantaa yrittämisen edellytyksiä Kauniaisissa.

Viime keväänä kokeilimme osallistavaa budjetointia, jonka tuloksena saimme soutuveneet Gallträskille. Vaikka toteutus venyi juhannuksen jälkeiselle viikolle, kahta venettä oli elokuun loppuun mennessä varattu 192 kertaa, veneillä oli soudettu 370 tuntia ja erillisiä käyttäjiä oli siihen mennessä 132. Sesonki jatkuu lokakuun loppuun asti.

Osallistavan budjetoinnin ajatuksena on, että asukkaat päättävät, miten kunnan julkisia varoja jaetaan ja käytetään. Helsingissä osallistuvaan budjetointiin käytetään vuosittain yli 4 miljoonaa euroa, Kauniaisissa vähän vähemmän, mutta 10 000 euron määrärahaa on tarkoitus kasvattaa ensi vuodeksi. Keväällä annoimme kolme valmista vaihtoehtoa, mutta seuraavassa äänestyksessä voi valmiiden vaihtoehtojen lisäksi ehdottaa omaa kohdetta toteutettavaksi.

Kauniaisissa otettiin keväällä käyttöön mobiilisovellus GraniDialog. Tämä on tarkoitettu kaikenikäisille asukkaille ja muillekin kaupungin asioista kiinnostuneille. Teemme pikakyselyitä sekä tiedotamme esim. tietöistä, vesikatkoksista tai poikkeavista aukioloajoista. Tulemme jatkossakin käyttämään GraniDialogia osallistuvaan budjetointiin. Kannattaa siis ladata ilmainen GraniDialog ja saada kaupungin uutiset minikoossa omaan puhelimeensa!

Yritämme aktiivisesti kysellä asukkaiden kuulumisia ja kehittää palvelujamme toivottuun suuntaan. Toivomme aktiivista osallistumista, risuja ja ruusuja, sekä hyvää vuoropuhelua. Oikein hyvää ja aktiivista alkanutta syksyä kaikille kauniaislaisille!

CAMILLA SÖDERSTRÖM

HALLINTOPÄÄLLIKKÖ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *