| KAUPUNKI - STADEN

Konditionskurs för äldre bilförare intresserade

I Villa Breda arrangerades en konditionskurs för äldre bilförare 22.5 och 24.5. Äldrerådet var initiativtagare till kursen och kursen förverkligades enligt en av Trafikskyddet utarbetad modell.

– Kursen var mycket mångsidig, säger Marketta Koivisto som främst lade de nya trafikmärkena och väjningsreglerna för den lätta trafikens del på minnet.

Hon och hennes man Heikki Koivisto deltog i kursen och båda är mycket nöjda. Heikki säger att han efter kursen förstår varför städerna nu ofta sänker hastigheten från 50 till 40 km i timmen. Det här efter vad han fick höra om vad som händer när man tvingas tvärbromsa då det är 20 meter kvar till övergångsstället.

– Om hastigheten är 40 kilometer i timmen hinner man stanna, men om farten är 50 kilometer i timmen är bilens hastighet fortfarande 30 kilometer i timmen vid övergångsstället, säger han.

Pekka Kärkkäinen från Trafikskyddet var huvudsaklig föreläsare. Den lokala polisen och hälsocentralläkaren berättade om trafiksäkerhet samt hur åldrandet påverkar bilkörande.

På programmet stod också en tävling i att känna igen trafikmärken. Cirka 50 deltagare deltog. På grund av det stora intresset planeras en ny kurs senare i höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *