| - KULTUREN

Petri Sakari dirigerar Grankulla orkester

Petri Sakari är Grankulla orkesters nya dirigent. Grankulla orkester är en amatörorkester på hög nivå, med närmare 60 medlemmar. 

Sakari har gjort en lång karriär som dirigent för flera utländska och inhemska symfoniorkestrar. Han har varit chefdirigent för Islands symfoniorkester, Gävles symfoniorkester och Åbo filharmoniska orkester. Sakari har också erfarenhet som operadirigent och har gjort inspelningar av alla Sibelius’ och Madetojas symfonier samt flera verk av andra nordiska komponister. I augusti i fjol blev han dirigent för Helsingfors Konservatoriums orkester Helsinki Concordia, skriver orkestern i ett pressmeddelande.

Grankulla orkester är en amatörorkester på hög nivå, med närmare 60 medlemmar från hela huvudstadsregionen, bland dem några före detta yrkesmusiker.

Orkestern övar på torsdagar i Villa Junghans i Grankulla, och följande konsert hålls i Nya Paviljongen sön 24.11, med Nielsens Helios-uvertyr, Tjajkovskijs Rokoko-variationer (Senja Rummukainen är solist) och Sibelius’ femte symfoni på programmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *