| KAUPUNKI - STADEN

Tekoäly seuraamaan kotihoidon ja hoivakodin asiakkaiden vointia Kauniaisissa

Tekoäly tulee vielä tämän vuoden lopussa seuraamaan kotihoidon ja hoivakodin asiakkaiden vointia Kauniaisissa ja auttaa hoivatyön tekijöitä ennakoimaan siinä tapahtuvia muutoksia.

Tekoäly kykenee yhdistämään erilaisia tietoja esim. hoitajien ja lääkäreiden vapaamuotoisia merkintöjä kaupungin järjestelmissä.

– Se löytää niistä heikkoja signaaleja asiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin muutoksista. Tämän tiedon avulla pystytään ennustamaan tulevia poikkeamia asiakkaan voinnissa ja puuttumaan varhaisemmassa vaiheessa eri asioihin asiakkaan hyvinvoinnissa, Sosiaali- ja terveyspalvelut tiedottaa.

Kuvassa johtaja Asko Hakonen ja toimitusjohtaja Christian Lehtinen Gillielta (takarivi) ja sosiaali- ja terveysjohtaja Ulla Tikkanen, hallintopäällikkö Pilvi Kalliomaa sekä IT-päällikkö Markus Lundell Kauniaisten kaupungilta.

Tällainen jatkuva arviointi ja ennakointi tukee myös hoitohenkilökuntaa hoidon tarpeen arvioinnissa.

Alkuvaiheessa tekoälyä tullaan hyödyntämään kotihoidossa ja hoivayksiköissä. Tekoälyä käytetään tällä hetkellä jo useissa sairaanhoitopiireissä ja myös HUSissa.

Kauniaisten kaupunki ja Gillie-yhtiö allekirjoittivat keskiviikkona 4.9. sopimuksen Gillie-tekoälyn käyttöönotosta  vanhuspalveluissa ensimmäisenä kuntana Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *