| YLEINEN - ALLMÄN

Träffa församlingen i köpcentret

Församlingarna i Grankulla startar ett gemensamt projekt där de vill komma Grankullaborna närmare.

Kyrkan på plats/kirkko paikalla i Grani köpcenter är ett pilotprojekt där Metodistförsamlingen och den finska och svenska lutherska församlingen tillsammans gått in för att turvis och tillsammans finnas på plats en timme i veckan.
– Vi startar den 8.10 och kommer att ha någon representant på plats tisdagar mellan kl. 15-16. Ibland talar vi svenska där, ibland båda språken och ibland kanske enbart finska beroende på vem av oss som finns på plats, säger Catherine Granlund, diakon i Grankulla svenska församling.
Det är präster, diakoner, kantorer och ungdomsabetare som kommer att vara med i pilotprojektet. Robert´s Coffee lånar ett bord för projektet.
– Man kan köpa en kaffe och sätta sig vid bordet med skylten Kirkko paikalla”/ “Församlingen på plats” eller annars bara komma fram, sitta ner eller stå och prata med den av oss som är där, säger Granlund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *