| KAUPUNKI - STADEN

Digitaalinen opetus Kauniaisista valtaa maailmaa

Kuinka lapset saa lukemaan enemmän? Tämä oli Kauniaisten haaste maailman suurimmassa opetus-hackathonissa, joka oli Otaniemessä lokakuun alussa.

Tapahtuma oli samaan aikaan 21 maassa joka puolella maailmaa. Tehtävänä oli ratkaista vuorokauden aikana 60 digitaalisen opetuksen haastetta. Tuloksena oli 130 uudenlaista ratkaisua tulevaisuuden koulutukseen.

– 1 700:aa luovaa ratkaisijaa yritti 24 tunnin aikana ratkaista 60 tehtävää. Viisi tiimiä työskenteli meidän haasteemme parissa, ja yksi unkarilainen ryhmä voitti kisan, kertoo sivistystoimenjohtaja Heidi Backman (kuvassa keskellä).

Kuinka Kauniainen pääsi mukaan?

– Päätimme pari vuotta sitten, että meidän pitää oppia enemmän tekoälystä, koska se muuttaa maailman, jossa meidän lapsemme elävät. Saimme rahoitusta Opetushallituksen kokeilukeskukselta. Oppilaamme ovat kehittäneet asiantuntijoiden kanssa huikeita ajatuksia siitä, kuinka voidaan edistää hyvinvointia uudella teknologialla. Aaltoyliopiston tarjous osallistua haasteeseen eli tähän EU:n rahoittamaan hackathoniin tuli sopivasti. Tarvitsimme juuri silloin teknistä osaamista, jotta voimme kehittää edelleen oppilaiden ajatuksia.

Mitä torstain ratkaisu koskien unkarilaista joukkuetta tarkoittaa käytännössä eli mitä tapahtuu seuraavaksi?

– Olemme jo keskustelleet yhteistyöstä unkarilaisen tiimin kanssa, jotta voisimme edelleen kehittää heidän tuotettaan Booklisticsiä. Oli vaikuttavaa, miten pitkälle he ehtivät kehittää tuotettaan hackathonin 24 tunnin aikana. On hienoa, että he ovat yksi kymmenestä loppukilpailijasta, koska sen takia he voivat saada lisää rahoitusta ja näkyvyyttä. Meidän oppilaillemme tämä on loistava mahdollisuus osallistua tähän edistykselliseen prosessiin.

Kuinka Kauniainen näkyy prosessin aikana?

– Kauniainen mainittiin hienolla tavalla, kun kymmenen finalistia julkistettiin Brysselissä 24. lokakuuta. Haluamme mieluusti olla kehityksen eturivissä. Se avaa uusia mahdollisuuksia meille, opettajille ja oppilaille.

Kauniaisten edustajat kannustivat tiimejä, jotka yrittivät ratkaista kaupungin haasteen. Mukana olivat Heidi Backmanin lisäksi Taru Koskinen (toinen oikealta), Marjo Kekki (oikealla), muutamia oppilaita sekä muutama yhteistyökumppani.

Tässä voitte äänestää Kauniaisten unkarilaista ryhmää:

https://ideas.unite.un.org/digieduhackfinals/Page/Home

Äänestä Booklisticsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *