| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Grankullagymnaster fyller 100 år

Över 400 medlemmar får i höst vara med och fira när Grankulla Gymnastikförening firar sitt 100-årsjubileum med pompa och ståt. Både jubileumsuppvisningar och fest står på programmet den 16.11.

– 100 år känns otroligt fint och det att jag själv har haft äran att vara del av föreningen i nästan 40 år av dessa 100 känns även stort. Jag tror vi alla är rätt stolta över vår förening och all den historia föreningen bär på, säger föreningens ordförande Crie Therman-Londen.

Hon konstaterar att GGF är en väldigt livskraftig förening med såväl djup som bredd.

Det finns en massa hobbyer som unga kan välja mellan i dag. Enligt Johanna Söderholm (t.h) och Crie Therman-Londen är gymnastik ett bra val, eftersom det är är roligt och mångsidigt samtidigt som den ger en grund för vilken annan motionsform som helst.

– Vi vill vara och är en förening för alla där i princip alla oberoende av ålder, kön eller ambitionsnivå skall kunna hitta något för sig, säger hon.

Medlemsantalet har ökat under årens lopp och GGF har ständigt försökt anpassa utbudet till efterfrågan samt även försökt prova på lite nya former och grupper.

– Även tävlingsgymnastiken har tagit stora steg framåt och i dagens läge är vi definitivt med och tävlar om de högsta pallplaceringarna även bland de stora finska föreningarna, säger hon.

Hur ser du på framtiden?

– Jag ser ljust på framtiden. Vi har en fin gemenskap inom föreningen och det är härligt att se att det finns personer i olika generationer som på helt frivillig basis driver saker och ting framåt.

Hoppas på historik

Föreningen har sedan början av jubileumsåret publicerat bloggtexter med historisk anknytning på sin webbplats för att dela med sig av stunder från föreningens historia.

– Syftet har varit att väcka intresse för jubileumsåret genom lyfta fram berättelser och historier som levt med personer som varit aktiva i föreningen, men som inte ännu samlats till en historik. Vi jobbar ännu med att samla ihop medel för att en dag kunna publicera en komplett historik, berättar Johanna Söderholm som leder arbetet kring jubileet.

Hur många kommer att uppträda i Bollhallen?

– De flesta av våra grupper, både barn, unga och vuxna, flickor och pojkar, kvinnor och män samt hobbygymnaster, tävlingsgymnaster såväl som motionärer, säger Johanna.

Hur många räknar ni med i publiken på uppvisningen?

– Vi erbjuder två identiska uppvisningar i Bollhallen. Hallen har ca 400 publikplatser och vi hoppas locka alla gymnastikvänner till uppvisningarna för att njuta av mångsidig och högklassig gymnastik som återspeglar glimtar från föreningens 100-åriga historia och färd i Grankulla.

Planeringen av jubileumsåret satte igång redan i början av året, men de egentliga övningarna inför uppvisningen körde igång efter terminstarten i augusti-september. Biljettförsäljningen till uppvisningarna den 16.11 kl. 14.30 och 16.30 samt till festmiddagen säljs på lippuautomaatti.fi/ggf.

Fakta om GGF:

Medlemsantalet är för tillfället 426.

Äldsta medlemmen är 78 år de yngsta 2 år.

Majoriteten av medlemmarna är flickor och kvinnor, men 80 av medlemmarna i höst är pojkar/män. Det är ca 19 % av medlemmarna.

Största delen av medlemmarna är svenskspråkiga, men föreningen försöker aktivt värva även finskspråkiga medlemmar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *