| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kauniaisten voimisteluseura täyttää 100 vuotta

Yli 400 yhdistyksen jäsentä saa syksyllä olla juhlavasti mukana juhlimassa Grankulla gymnastikföreningenin GGF:n satavuotispäivää. Sekä juhlaesitykset että juhla ovat 16. marraskuuta.

– Sata vuotta tuntuu uskomattoman hienolta, ja että olen itse saanut kunnian kuulua yhdistykseen lähes 40 vuotta tästä sadasta vuodesta, tuntuu myös suurelta. Uskon, että me voimme kaikki olla hyvin ylpeitä yhdistyksestämme ja kaikkeen siihen liittyvästä historiasta, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Crie Therman-Londen.

Hän toteaa, että GGF on valtavan elinvoimainen yhdistys, yhtä leveä kuin syvä.

– Me haluamme olla, ja olemme yhdistys, jossa periaatteessa kaikki iästä, sukupuolesta tai kunnianhimon tasosta riippumatta voivat löytää jotain itselleen, hän sanoo.

Johanna Söderholm (oik.), Crie
Therman-Londen ja satavuotias
Grankulla Gymnastikförening
juhlivat isosti.

Jäsenmäärä on kasvanut vuosien aikana. GGF on alati yrittänyt sovittaa tarjontaa kysynnän mukaan. Samalla se on myös yrittänyt kokeilla uusia tapoja ja ryhmiä.

– Myös kilpavoimistelu on ottanut suuria askelia eteenpäin, ja päivän tilanne on sellainen, että olemme mukana kilpailemassa palkintopallisijoista suurten suomalaisten seurojen joukossa, hän sanoo.

Millaisena näet tulevaisuuden?

– Näen tulevaisuuden valoisana. Meillä on seurassa hieno yhteenkuuluvaisuuden tunne, ja on ihanaa nähdä, että mukana on ihmisiä eri ikäryhmistä, jotka täysin vapaaehtoisuuden pohjalta ajavat asioita eteenpäin.

Toivotaan historiikkia

Yhdistys on juhlavuoden alusta alkanut julkaista seuran historiaan liittyviä blogitekstejä nettisivustolla. Sieltä on voinut seurata historian tapahtumia.

– Tavoitteena juhlavuonna on ollut mielenkiinnon herättäminen erilaisilla tarinoilla ja jutuilla, joissa ovat äänessä seura-aktiivit, joita ei vielä ole koottu mukaan historiikkiin. Kokoamme nyt aineistoa, jotta voimme jonakin päivänä julkaista täydellisen historiikin, kertoo Johanna Söderholm, joka johtaa juhlan valmisteluja.

Kuinka paljon voimistelijoita Pallohallissa esiintyy?

– Suurin osa ryhmistämme, lapset, nuoret ja aikuiset, tytöt ja pojat, naiset ja miehet, sekä harrastevoimistelijat, kilpavoimistelijat ja myös harrastajat, Johanna sanoo.

Entäs yleisöä, kuinka paljon odotatte?

– Tarjoamme kaksi samanlaista esitystä Pallohallissa. Halliin mahtuu noin 400 henkeä ja toivomme, että saamme houkutelluksi kaikki voimistelun ystävät esitykseen nauttimaan monipuolisesta ja korkeatasoisesta voimistelusta, jossa on nähtävissä heijastumia seuran satavuotisesta historiasta ja matkasta Kauniaisissa.

Juhlavuoden suunnittelu alkoi vuoden alussa, mutta varsinaiset harjoitukset esitystä varten alkoivat lukuvuoden alussa elo-syyskuussa. Esitykset ovat 16. marraskuuta klo 14.30 ja 16.30, ja lippuja esityksiin ja juhlapäivälliselle myydään verkossa nettiosoitteessa: lippuautomaatti.fi/ggf.

Faktaa GGF:stä:

Jäseniä on tällä erää 426.

Vanhin jäsen on 78- ja nuorin 2-vuotias.

Suurin osa jäsenistä on tyttöjä ja naisia, mutta 80 on poikia ja miehiä, ja tämä tarkoittaa 19 prosentin osuutta jäsenistä.

Suurin osa jäsenistä on ruotsinkielisiä, mutta seura yrittää aktiivisesti löytää myös suomenkielisiä jäseniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *