| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Häiritsevä nuorisojengi herättää tunteita – poliisi tutkii

Nuorisojengi, joka tällä viikolla on häirinnyt muita Kauniaisissa, herättää tunteita sosiaalisessa mediassa. Poliisi tutkii jengin tekemisiä.

Espoon ja Kauniaisten alueilla on tehty lyhyen ajan sisällä useampi rikosilmoitus ryöstelevistä nuorisoporukoista. Pääsääntöisesti ryöstösaalis on ollut erittäin vähäinen, esimerkiksi viidestä kahteenkymmeneen euroon tai makeispussi.

– Vaatimattomista ryöstösaaliista huolimatta rikoksen tuntomerkit täyttyvät, koska anastusrikoksen yhteydessä uhataan väkivallalla tai käytetään sitä, kertoo komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Tämän vuoden aikana ryöstörikoksia on kirjattu Espoossa yhteensä 77 kpl. Näistä kolmannes on alaikäisten tekemiä. Nuorten tekemät ryöstöt ovat kolminkertaistuneet vastaavalta ajanjaksolta vuosina 2018 ja 2019 verrattuna vuoteen 2017. Viime vuonna nuorten tekemät ryöstöt keskittyivät Matinkylän ja Leppävaaran alueille. Tänä vuonna ryöstöt ovat jakautuneet tasaisemmin ympäri Espoota. Espooseen verrattuna Kauniaisissa on poliisin mukaan yksittäisiä tekoja on huomattavasti vähemmän, mutta enemmän aiempiin vuosiin verrattuna.

Kauniaisten kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson sanoo KG:lle, että kaupunki on tietoinen asiasta ja seuraa tilannetta mm. nuorsiotyöntekijöiden kautta.

Hän toteaa kuitenkin, että Kauniainen yleisesti on turvallinen kaupunki ja, että ryöstöt ja ryöstöyritykset ovat todella harvinaisia ja painottaa että kaikki tällaiset tapahtumat tulee ilmoittaa poliisille.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *