| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ungdomsgäng som bråkar väcker känslor – polisen utreder

Ett ungdomsgäng som bråkat med unga i Grankulla har väckt starka känslor på sociala medier denna vecka. Polisen utreder nu gängets förehavanden. 

Polisen har under en kort tid fått in flera polisanmälningar om ett ungdomsgäng som plundrat andra i Esbo och Grankulla.

Vanligen har rånbytet handlat om fem till tjugo euro eller en godispåse.

– Trots det blygsamma rånbytet handlar det om ett brott, eftersom man hotat med våld eller använt våld i samband med stölden, säger kommissarie Hannu Väänänen på polisinrättningen i Västra Nyland.

I år har antalet rån i Esbo-området uppgått till 77 stycken. Cirka en tredjedel har utförts av minderåriga. Jämfört med Esbo, så är det enligt polisen betydligt ovanligare med brott av den här typen i Grankulla. De har dock varit fler än under tidigare år.

Stadens informatör Markus Jahnsson säger att också staden är informerad om det som skett och att ungdomsledare i staden följer upp läget. 

Han säger att Grankulla överlag är en trygg stad och att rån och rånförsök är väldigt ovanliga och han betonar att rån mm. alltid ska polisanmälas.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *