| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Nina Hukkinen är Årets Grankullabo

Årets Grankullabo 2019 heter Nina Hukkinen, 54. Hon tar emot priset på Svenska dagen, som firas den 6 november.

 

Det är fjortonde gången Grankulla svenska kulturförening väljer Årets Grankullabo. Den första i ordningen att ta emot hedersbetygelsen var kulturrådet Clara Palmgren år 2005, följande år valdes professor Paavo Castrén och i fjol stod pensionären och juristen Alf Skogster i tur.  

Pristagaren Nina Hukkinen och kulturföreningens ordförande Patrik Limnell. – Det känns jättetrevligt att ha bli vald. Jag är jättetacksam att jag fått jobba med Läsdrama-verksamheten och att folk verkligen kommit och lyssnat, säger hon.

Efter 26 år i yrket tycker jag fortfarande det är roligt att stå på scenen, säger Nina Hukkinen, uppskattad konstnär inom teater, radio, tv och film. Just nu har hon en roll i farsen ”The Play that goes wrong” på Svenska Teatern. Nästa projekt är två hörspel för radioteatern.

Nina Hukkinen är både initiativrik och orädd. Det vittnar bland annat projektet Läsdrama på Vallmogård om. Varje höst samlar hon några av sina skådespelarvänner och tillsammans uppför de ett par läsdramer inför publik. I år firar Läsdrama på Vallmogård 15-årsjubileum med två föreställningar.

– Dramakvällarna kräver ett visst mått av arbete, men inte för mycket, säger hon. Det har varit välbesökta kvällar. Det som skulle bli en engångsföreteelse har fortsatt år efter år, tack vare en trogen och hängiven publik.

Hon säger sig vara stolt över sin publik, som består av intresserade och erfarna lyssnare.

Från teater är det inte långt till tal, vältalighet och talterapi. För Hukkinens del är det talterapi som intresserar.

Under sex års tid har hon vid sidan om skådespelarjobbet studerat logopedi vid Helsingfors universitet. Målet är att en dag bli talterapeut.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *