| KAUPUNKI - STADEN

Nopeusrajoitukset alenevat Kauniaisissa

Osa Kauniaisten nykyisistä 40 km/h nopeusrajoituksista lasketaan 30 km/h nopeusrajoituksiksi.

Yhdyskuntavaliokunta päätti tiistaina, että nopeusrajoitukset alenevat 1.12.2019 alkaen nykyisestä 40 km/h tasolle 30 km/h muutamassa paikassa Kauniaisissa.

Nopeusrajoitukset alenevat seuraavissa kohteissa: Kauniaistentie välillä Gresantie ja Kirkkotie; Thurmanin puistotie; Tunnelitie välillä Kauniaistentie-Postitori, Postitorin alue, Asematie välillä Postitori-Kylpyläntie, Helsingintie välillä Postitori-Maisterintie, Kasavuorentie sekä Mikael Lybeckintie.

Minna Raatikka.

– Keskustan rauhoittaminen 30 km/h alueeksi lisää keskustan viihtyisyyttä ja liikkujien turvallisuutta. Lisäksi se viestii liikkujille, että saavutaan Kauniaisten keskustaan, projekti-insinööri Minna Raatikka sanoo.

Esityksen periaatteena oli, että ns. sisääntuloväylät Espoosta säilyvät 40 km/h väylinä, mutta Kauniaisten keskeisimmät kohteet liikenneturvallisuuden näkökulmasta rauhoitetaan 30 km/h alueiksi. 

– Nopeusrajoituksissa ei ole kyse pelkästään nopeudesta vaan myös liikenneympäristöstä. Olennaista on, millaisen viestin liikenteeseen vaikuttavat päätökset antavat,  yhdyskuntavaliokunta toteaa.

Nopeudet alas koulujen lähellä

Koulujen lähiympäristössä nopeusrajoituksien alentaminen parantaa Raatikan mukaan liikenteen turvallisuutta, sillä ajoneuvojen kuljettajille jää enemmän aikaa reagoida muihin tiellä liikkujiin. 

Lisäksi nopeuden ollessa alhainen, autojen äkkipysähtymiseen tarvittava jarrutusmatka lyhenee. 

– Alhaisemmat ajonopeudet vähentävät myös melua ja ilmansaasteita, joka osaltaan tukee kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2035, sanoo Raatikka joka vastaa liikenneasioista Kauniaisissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *