| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Första laddplatserna används redan

Stadens första laddplatser för elbilar finns nu på takparkeringen i köpcentret. Där finns totalt sex platser för K-laddning.

Grankullas direktör för samhällstekniken Marianna Harju berättar att det också kommer tre laddplatser i marknivå på parkeringen vid Grankullavägen.

– Affärerna har sammanlagt 277 p-platser för kunder och av dem är kring hälften på köpcentrets tak. Det finns nästan lika många p-platser för boende och de är i huvudsak under markytan under bostadshusen, säger hon.

Staden kommer att kännbart utöka antalet p-platser för cyklar. Just nu förverkligas 84 platser i fasta ställningar på olika ställen kring torget. Finns det behov för fler kommer de enligt Harju alldeles väl att kunna läggas till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *