| KAUPUNKI - STADEN

Fullmäktige: Grankullas skatteprocent hålls oförändrad

Fullmäktige beslutade på måndagskvällen att budgeten för nästa år baserar sig på en skatteprocent på 17. Samtidigt slogs det slutgiltigt fast att ungdomsgården flyttar till stadshusets fullmäktigesal i december. 

Budgeten för år 2020 godkändes på mötet.

Den enskilt viktigaste investeringen nästa år är saneringen av ungdomsgården, som påbörjas 2020 och enligt planerna ska bli klar år 2021. Det är totalt sett frågan om en stor investering på över 7 miljoner euro. På måndagen beviljade fullmäktige ytterligare 20 000 euro för bl.a. flytten.

Övriga större investeringar år 2020 är moderniseringen av svenska skolcentrets kemi- och fysiksalar, cirka 1,2 milj. euro,  samt en investering att förnya stadens gatubelysning med energieffektivare LED-belysning, 650 000 euro.

Budgeten finns på www.grankulla.fi/ekonomi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *