| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Huvudstadsregionen: Finansieringen av vårdreformen kan inte basera sig på beslut från den förra valperioden

Kommunerna och städerna i Nyland har under hösten berett en särlösning för social- och hälsovården i samarbete med statsrådet. Stadsdirektörerna i huvudstadsregionen kommenterar nu finansieringen av vårdreformen.

Stadsdirektörerna säger i ett gemensamt ställningstagande att finansieringen av vårdreformen inte kan basera sig på beslut från den förra valperioden. Ställningstagandet har undertecknats av borgmästare Jan Vapaavuori, Helsingfors och stadsdirektörerna Jukka Mäkelä, Esbo, Ritva Viljanen, Vanda och Christoffer Masar, Grankulla.

Målet är att utredningen om särlösningen ska bli klar före utgången av 2019.

Läs mera (på finska)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *