| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kauniaisten Kokoomus 50 vuotta

Kauniaisten Kokoomus täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Vuosipäivää juhlitaan 4.12. Paikalla ovat silloin mm. puoluejohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

Yhdistys on perustettu 29.1.1969 nimellä Kauniaisten Kansallisseura. Nykyisen nimensä, Kauniaisten Kokoomus ry, sai vuonna 1976. Nykyinen puheenjohtaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja,Tapani Ala-Reinikka oli mukana jo 50 vuotta sitten perustamassa yhdistystä. Hän tuli Kauniaisiin Kauniaisten suomalaisen yhteiskoulun liikunnanopettajaksi syksyllä 1968 ja huomasi pian että, täällä ei ole kokoomuksen paikallisyhdistystä.

– Niinpä lyöttäydyin niiden aktiivisten henkilöiden joukkoon, jotka olivat jo aloittaneet toimimaan yhdistyksen perustamiseksi. Pidimme palavereita pienellä ydinjoukolla ja saimme avuksemme Jouni Mykkäsen, joka siihen aikaan työskenteli kokoomuksen tiedotuspäällikkönä. Pidimme sitten yleisen perustamiskokouksen keskustassa olleessa kahvilassa. Meitä oli paikalla noin 35 henkilöä ja innostavan aloituspuheen piti Jouni Mykkänen, joka on Kain isä, Tapani Ala-Reinikka kertoo.

Tällä hetkellä jäseniä on 70.

– Toivoisin luvun kasvavan, koska jäsenten määrä ratkaisee montako edustajaa me voimme lähettää äänioikeutettuna kokoomuksen eri tilaisuuksiin. Vireän toimintamme ansiosta Kauniainen oli kevään eduskuntavaaleissa kaikista Suomen kunnista kokoomuslaisin 32 prosentilla äänestäjistä.

Yhdistyksen tulevaisuuden hän näkee valoisana.

– Eduskuntavaaleissa meillä oli yksi nuorimmista ehdokkaista mukana vaaleissa. Pyrimme jatkamaan samaan malliin edelleen eli tulevaisuus näyttää hyvältä. Olin mukana, kun kokoomuslaiset nuoret perustivat omaa yhdistystään Kauniaisiin, mutta sen toiminta ei lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle. Nuoret voivat tulla nykyiseen yhdistykseemme mukaan. Se käy helposti netissä.

Olet ollut itse kauan mukana. Mikä politiikassa kiehtoo?

– Olen ollut kokoomuksen jäsen vuodesta 1956. Äitini oli poliittisesti valveutunut ja hän ohjasi minua mukaan katsomaan rainoja naapuriin ja siitä se alkoi. Voi kait sanoa, että se on geeneissä. Haluan vaikuttaa yhteiskunnan kehittämiseen. Kaupunkimme on oltava mukana kehityksessä oikealla ja positiivisella asenteella jatkamaan itsenäisenä ja maailman onnellisimpana kaupunkina, jossa on turvallista ja miellyttävää asua. Erityisesti lähellä sydäntäni on lasten ja nuorten hyvinvointi. Sitä olen voinut toteuttaa myös ammatissani yläkoulun ja lukion rehtorina. Kaupunkimme on kaiken ikäisille virikkeitä antava ja meidän tulee pitää huolta koko väestöstä. Meillä on paljon ns. kolmannen sektorin toimivia yhdistyksiä, kerhoja ja seuroja. Niidenkin toimintaa meidän pitää tukea ja tarjota hyvät toimintaympäristöt.

Tänä päivänä 13 valtuutettua Kauniaisissa

 Yhdistyksen perustajajäseniä olivat Tapani Ala-Reinikan lisäksi mm. Matti Nukari, Eeva Renvall, Oiva Pietarinen, Pekka Haro ja Timo Lankiala.

Puheenjohtajina ovat toimineet vuosien varrella Oiva Pietarinen, Matti Nukari, Martti Vehmola, Jukka Erävuori, Ilkka Raivio, Leena Harsunen, Maija Manninen, Marianne Saari, Martti Jaakkola, Erkki Kannisto, Ronnie Svartström, Timo Lindborg, Tapani Kahri, Tiina Rintamäki-Ovaska, Martti Syväniemi, Juha Björnman ja nykyään Tapani Ala-Reinikka.

Kauniaisten Kokoomus ry on Kansallisen Kokoomuksen paikallisyhdistys, jonka tavoitteena on kokoomuslaisten aatteiden edistäminen Kauniaisissa. Tällä valtuustokaudella (2017-2021) Kauniaisten Kokoomuksella on 35 paikkaisessa kaupunginvaltuustossa 13 valtuutettua. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *