| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kirsi Martin on Vuoden yrittäjä

Kukkakauppias Kirsi Martin on Vuoden yrittäjä Kauniaisissa. Palkinto jaettiin yrittäjägaalassa Kalastajatorpalla lauantai-iltana (23.11.).

Kirsi Martin on viihtynyt erittäin hyvin Ihana Kukkanen-kaupan omistajana kaupungissa, jossa hänen mielestään on hyvä meininki.

– Olen todella iloinen ja kiitollinen tästä kunnianosoituksesta. Olen tehnyt vuosien aikana paljon töitä luodakseni ihanan kukkamaailman kauniaislaisten iloksi, hän sanoo.

Kauniaisten Yrittäjien hallitus osoittaa valinnallaan arvostuksensa yrittäjälle, “joka on oman alansa kiistaton osaaja”. Kirsi Martin nimettiin jo vuonna 2017 Vuoden floristiksi. Titteli on Suomen Kukkakauppiasliiton, siis oman alan kollegoiden myöntämä tunnustus. 

Kirsi Martinin toteaa, että Kauniaisissa on upea kannustava ja uskollinen asiakaskunta, joka kannustaa oman ”kylän” yrittäjiä.  

Moni asiakas on ollut mukana alusta asti, yhden rouvan kanssa juuri muistelimme ensimmäistä vuottani kauppiaana. Äitini oli paljon alussa apuna ja pieni Eddie-koirani oli pentuaikana mukana liikkeessäni. Asiakas jopa muisti molempien tyttärieni syntymät. Täällä on ihanaa olla yrittäjänä ja mukana yhteisössä, Kirsi Martin sanoo.

 Ihana Kukkanen on hänen ensimmäisen yrityksensä. Tätä ennen hän oli entisellä työnantajalla samalla alalla 10 vuotta töissä. 

 – Kasvoin tuona aika yrittäjyyteen hänen avullaan, sain paljon vapauksia ostojen kanssa ja tein työvuorosuunnitteluja ja tein ruukkuostoja. Pääsin myös mukaan Hollantiin kukkaostoille.

 Yrittäjätaustaa löytyy kotoakin.

– Isäni ja muutama sukulainen on yrittäjä, ehkä se on verissä. Vapaus toteuttaa omaa näkemystä ja luoda jotain uutta, hän kertoo.

Sinulla on myös kukkakauppoja Espoon Suurpellossa, Otaniemessä ja uudessa Ainoassa, Tapiolassa. Montako ihmistä työllistätte?

Tällä hetkellä työllistän itseni ja mieheni lisäksi 14 henkilöä. Osa on osa-aikaisia, koululaisia, muutama äitiyslomalla, yksi vuokratyöntekijä. Ilman ammattitaitoista ja ihanaa henkilökuntaa en olisi tässä, kiitos kaikille työpanoksesta! Meillä on vuoden aikana useita TET-oppilaita ja uskon että vain nuoria työllistämällä vaikka lyhyitäkin aikoja sijoitamme tulevaisuuteen. Olen itse työtä tekemällä ja paljon työtä tekemällä nuorena oppinut paljon.

Kauniaisten Yrittäjien hallitus haluaa erityisesti kiittää Kirsiä Ihana Kukkasen pitämisestä Kauniaisissa, vaikka välillä osa asiakkaista on kaikonnut vuosia kestäneiden rakennustöiden alta muualle.

Onko sinulla jo nyt uusia laajennussunnitelmia?

 – Tällä hetkellä työskentelen liikkeissäni ja teen samalla taustatyötä: työvuorot, some, roudari eli en pysty enkä myöskään halua laajentaa. Vanhempi tyttäreni aloittaa koulun 2 vuoden kuluttua ja silloin olen luvannut itselleni olla paljon enemmän kotona. Äitiysloma on ollut amerikkalaiseen tyyliin olematon eli yritän nyt kun olemme tasaisemmilla vesillä keskittyä enemmän myös tyttärieni kasvun tukemiseen.

Jatkossa Ihana Kukkanen on vain Granissa, sekä verkkokauppana. Muut liikkeet ovat Little Bouquet Factory -brändin alla ja on alunperin jo suunniteltu pieneksi ketjuksi.

 – Haluan pitää nämä erinimisinä, koska Grani on niin omanlaisensa eikä sitä tunnelmaa voi kopioida. Ihana Kukkanen -kauppa on myös paljon henkilökohtaisempi minulle, Kirsi Martin sanoo.

Lue hallituksen perustelut kokonaisuudessaan:

KAUNIAISTEN VUODEN YRITTÄJÄ 2019

KIRSI MARTIN – IHANA KUKKANEN / LITTLE BOUQUET FACTORY – KAUNIAINEN JA ESPOO

Kauniaisten Yrittäjien hallitus osoittaa Vuoden yrittäjä valinnallaan arvostuksensa yrittäjälle, joka on oman alansa kiistaton osaaja. Kirsi Martin nimettiin jo vuonna 2017 Vuoden floristiksi. Titteli on Suomen Kukkakauppiasliiton, siis oman alan kollegoiden myöntämä tunnustus. Kirsin yritys Ihana Kukkanen on voittanut lukuisia yleisöäänestyksiä, joista viimeisin saavutus on Vuoden 2019 Esplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailun voitto.

Yrittäjä Kirsi Martinilla on neljä liikettä. Jokainen liike on omansalainen, kuin taidokkaasti sidottu kukka-kimppu. Pääliike Kauniaisten Ihana Kukkanen, josta Kirsin oma yrittäjäpolku marraskuussa 2011 alkoi, on paljon enemmän kuin perinteinen kukkakauppa. Liike ovat täynnä Ihania, lumoavia kukkia ja viherkasveja. Asiakasta odottaa lisäksi huolellisesti mietitty valikoima sisustus- ja hemmottelutuotteita: ruukkuja, kaikkea mihin voi yhdistää kukan tai kasvin, kynttilöitä, käsisaippuoita ja -voiteita. Kaikkea saa fiilistellä, saa koskea ja hypistellä.

Little Bouquet Factoryt ovat keskittyneet leikkokukkiin ja kukkakimppuihin. LBF -pisteet sijaitsevat Otaniemessä ja Tapiolassa. Suurpellossa sijaitsevasta Ihana Kukkasesta on lähiaikoina tulossa kolmas Little Bouquet Factory.

Kirsin panos työnantajana on merkittävä. Hän työllistää itsensä ja miehensä lisäksi yli kymmenen henkilöä, joista viisi työskentelee Kauniaisissa. Liikkeet ovat avoinna joka päivä Juhannusviikonloppua lukuun ottamatta. Ihana Kukkanen on myös nettikauppa.

Kirsi Martin toimii aktiivisesti Kauniaisten yrittäjäyhteisössä. Kauniaisten Yrittäjät ry:n hallituksen jäsenen vuosina 2013-2014. Kauppakeskus Granin yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäsenenä ja markkinointivastaavana. Suomen Yrittäjien jäsen Kirsi on ollut oman yrittäjäuransa alusta vuodesta 2011.

Hallitus arvostaa Kirsi Martinin yrittäjyydessä monia asioita. Uskallusta seurata kutsumustaan luoda uransa kukkien parissa. Uskallusta luoda uutta ja uudistua. Uskallusta olla työnantaja yli kymmenelle henkilölle. Uskallusta liikkeiden perustamisen ohessa perustaa perhe ja olla äiti kahdelle alle kouluikäiselle tyttärelle.

Hallitus haluaa erityisesti kiittää Kirsiä Ihana Kukkasen pitämisestä Kauniaisissa, vaikka välillä osa asiakkaista on kaikonnut vuosia kestäneiden rakennustöiden alta muualle. Uskomme, että Kirsin luoma monipuolinen ja asiakaslähtöinen palvelukonsepti tulee jatkossakin kukoistamaan. Mitä olisi juhla tai aistikas arki ilman kukkia – Ihania kukkia!

Kia Katarina Järvinen, puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *