| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lotta Vaenerberg Årets positivaste Granibo

Lotta Vaenerberg är en bekant körledare bland de svenskspråkiga skoleleverna i Grankulla. På torsdagen utsågs hon till Årets positivaste Granibo.

– Det känns härligt. Bättre titel kan jag inte tänka mig. Jag kände mig redan hedrad att vara nominerad tillsammans med Arne och Clara. De två förtjänar detta lika mycket som jag, säger Lotta.

Hon jobbar mycket med skolkörerna och alltid med ett leende på läpparna, enligt en av dem som föreslog henne som kandidat. Varför är det så roligt att leda körer?

– Jag får kombinera två saker som jag tycker mycket om, barn och sång. Jag blir alltid alldeles lycklig när jag får leda barn som sjunger. Det är ju barnen som gör mig glad, säger hon.

Musiken är en stor del av hennes liv. Hon har alltid sjungit och spelat mycket hemma med egna barn. 

– Nu när de är större så märker jag hur de söker sig till varandra för att sjunga och spela. Det gör mig glad. Jag anser att man aldrig kan ha för många instrument i ett hem, säger Lotta som själv spelar piano, tvärflöjt och gitarr. 

Är intresset för sång och musik stort bland barnen i Grankulla?

– Det är det. Granhultsskolan har flera olika körer. Under de år jag jobbat med körerna har det vissa år funnits upp till 150 barn i dem. Körerna har många uppträdanden utanför skolan varje år. 

Positivaste Granibon ordnades i år för andra gången. Arrangör är Espoon Nuorkauppakamari ry (Juniorhandelskammaren i Esbo) i samarbete med Kaunis Grani och Grankulla stad.

Läs en längre intervju med Lotta i tidningen som utkommer den 12.12.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *