| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lotta Vaenerberg on Vuoden positiivisin kauniaislainen

Lotta Vaenerberg on tunnettu kuoronjohtaja ruotsinkielisten koululaisten parissa Kauniaisissa. Torstaina hänet palkittiin Vuoden positiivisimpana kauniaislaisena.

– Tuntuu ihanalta. Parempaa tunnustusta en voi kuvitella. Tunsin jo saaneeni kunnianosoituksen, kun minut asetettiin ehdolle Arnen ja Claran kanssa. Nuo kaksi ansaitsevat huomionosoituksen yhtä paljon kuin minä.

Hän työskentelee paljon koulun kuorojen kanssa, ja hänen suupielessään väreilee aina hymy häntä ehdottaneen mukaan. Miksi kuorojen johtaminen on niin hauskaa?

– Voin yhdistää kaksi asiaa, joista pidän paljon: lapset ja laulun. Tulen aina onnelliseksi, kun saan johtaa laulavia lapsia. Juuri lapset tekevät minut iloiseksi, hän sanoo.

Musiikki on suuressa osassa hänen elämässään. Hän on aina laulanut ja soittanut paljon kotona omien lastensa kanssa.

– Nyt kun he ovat kasvaneet, huomaan miten he hakeutuvat yhteen laulamaan ja soittamaan. Se tekee minut iloiseksi, sanoo Lotta, joka soittaa pianoa, poikkihuilua ja kitaraa.

Ovatko kauniaislaiset lapset hyvin kiinnostuneita laulamisesta ja musiikista?

– Sitä he ovat, Granhultin koululla on ollut useita erilaisia kuoroja. Minun työvuosieni aikana kuoroissa on eräinä vuosina ollut jopa 150 lasta. Kuorot esiintyvät joka vuosi monta kertaa koulun ulkopuolella.

Positiivisin kauniaislainen valittiin toisen kerran. Järjestäjänä on Espoon Nuorkauppakamari ry yhdessä Kaunis Granin ja Kauniaisten kaupungin kanssa.

Lue pitempi haastattelu Lotasta 12. 12. ilmestyvästä lehdestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *