| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Raikkaat ideat täyttivät MetsäHackin

Kauniaisten lukiossa järjestettiin 29.10. Kestävän metsäteollisuuden hackathon, jossa lukiolaiset pääsivät ratkomaan metsäteollisuusyritysten antamia haasteita tiimityönä.

Neljä metsäteollisuuden suuryritystä antoivat haasteita 60 lukiolaiselle ympäri Suomea. Lukiolaiset keksivät ratkaisuja tiimeinä Stora Enson, Sappi Finlandin, MetsäGroupin ja UPM:n antamiin ongelmiin. 

– Nämä opiskelijat saivat varmasti esiintymiskokemusta, kontakteja yritysmaailmaan ja tietoa metsäteollisuudesta. Kolme parhaan ratkaisun keksinyttä tiimiä saivat myös rahapalkinnon, kertoo lukiolainen Hilda Stenvall, joka oli mukana järjestäjänä. 

Tiivispaperit-liiketoiminnan johtaja Riikka Joukio (Metsä Group) ja LUT-yliopiston tutkijatohtori Anne Quarshie käynnistivät MetsäHackin innostavilla Key note -puheenvuoroillaan. Molemmat puhujat kertoivat puun kasvavasta merkityksestä globaalien haasteiden selättämisessä. 

Palkintojen jako käynnissä.

Itse hackathonissa jokainen yritys antoi kilpaileville lukiolaisryhmille erilaisia ongelmia ratkaistavaksi. 

Kilpailun ensimmäinen sija meni Kauniaisten lukion ryhmälle, jonka idea oli nimeltään NOTEsNOW. Ryhmä vastasi Sappi Finlandin asettamaan haasteeseen siitä, miten nuoret saataisiin taas kiinnostumaan paperisista tuotteista. Idea oli trendikäs, tyylikäs ja halpa muistivihko, jossa yhdistyvät tietotekniikka ja paperi. Käytännössä keksintöä voisi verrata älypaperiin, sillä paperille kirjoitettu meta tallentuisi suoraan verkkoon. 

MetsäHackiin osallistui noin 60 opiskelijaa talous- ja yhteiskuntapainotteisista lukioista. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimi Kauniaisten lukion osuuskunta Grani Works sekä Puunjalostusinsinsinöörit ry. 

Onko teillä jo muita suunnitelmia, eli samanlaisia tapahtumia tulossa?   

– Suunnitteilla olisi järjestää myös ensi vuonna Hackathon, mutta eri teemalla. Katsotaan, kiinnostaisiko jotakin yritystä ryhtyä yhteistyöhön, Hilda Stenvall sanoo.