| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Tori on valmistumassa – avajaiset vietetään 28.11.

Kauniaisten uusi tori on kovaa vauhtia valmistumassa ja avajaisia vietetään torstaina 28.11.

Miten torin rakentaminen on sujunut ja oletko tyytyväinen lopputulokseen, Kauniaisten yhdyskuntatoimen johtaja Marianna Harju?

Avajaisiin 28.11. on vielä matkaa ja rakentamisen loppusuora käynnissä. Odotukset on korkealla, totta kai, erinomaista laatua ja korkeatasoista kaupunkikeskustaa tavoitellaan. Rakentamisessa on ollut haasteensa, ainahan toteutusvaiheessa tulee vastaan ratkaistavia asioita, joihin suunnittelupöydällä ei ole pystytty varautumaan. Toimitusten aikataulutkin saattavat venyä tilaajasta riippumattomista syistä, mikä saattaa saada aikaan koko hankkeen aikatauluihin ketjureaktion tai työvaiheiden uudelleen sovittelun. 

Foni. Pyörätelineet taustalla.

Erityisen haasteellista tässä hankkeessa on hänen mielestään ollut äärimmäisen pieni liikkumavara sekä ylös- että alaspäin. 

– Kun torialue toteutetaan valmiiseen ympäristöön, on ollut todellista senttipeliä saada kaikki tarvittavat torikannen rakenteet maanalaisen parkkihallin päälle ja osumaan oikealla korkeudella ympäröiviin asuinrakennuksiin ja liiketiloihin nähden, erityisesti niiden sisäänkäynteihin. Tietenkin myös pintavesien pois johtamisen eli aukion kaatojen on toimittava. Hankkeen onnistumisen eteen on tehty todella paljon töitä ja hyvältä näyttää niin lopputuloksen kuin kokonaisaikataulun pitävyyden kannalta.

Kirjaimet kirjaston edustalla.

 Mitä kaikkea uutta on tarjolla torilla?

– Nyt valmistumassa oleva Thurmaninaukio on oikeastaan kolmen erityyppisen aukion sarja. Lähinnä kauppakeskusta olevaa oleskeluaukiota reunustavat liiketilat ja ravintolat terasseineen, siellä on vesiaiheinen veistos, Foni-veistos ja taideleikkipaikka lapsille. Keskimmäisellä tapahtuma-aukiolla on tilavaraukset toripaikoille ja esiintymislavalle. Kirjaston puolen aukiolla on kirjastoteemaan sopiva taideteos ja kirjainaiheinen taidekiveys. Istuskelumahdollisuuksia on kaikilla aukion osilla integroituina istutusaltaisiin tai muihin kiinteisiin rakenteisiin ja kokonaisuus toimii myös suurempien tapahtumien, kuten Granipäivän, järjestelyissä. Puita istutetaan maanalaisen parkkihallin rajaaman tilan ulkopuolelle, kansirakenteen päällä puut eivät tietenkään menestyisi. 

Onko rakentaminen nyt ohi keskustassa monen vuoden jälkeen?

– Joitakin torialueen viimeistelytöitä jää pakosti keväälle. Näihin kuuluvat myös totta kai istutukset uusiin altaisiin. Lisäksi vuoden 2020 työohjelmaan sisältyy kirjastorakennuksen julkisivukunnostus ja pintojen käsittely.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *