| YLEINEN - ALLMÄN

Julblomma gläder ensamma seniorer

Seniorhjälpen Kotona Asuen Seniorihoivas välgörenhetskampanj har sedan 2010 gett en möjlighet att skänka konkret julglädje till ensamma seniorer.

Den årligen återkommande kampanjen Ole Joulupukkina Seniorille uppmuntrar folk att pigga upp ensamma äldre genom en julblomma.

– För mottagaren innebär en julblomma som en okänd skänkt att någon bryr sig om hen också, säger Samuli Suominen, grundaren av och styrelseordföranden för omsorgsföretaget Kotona Asuen Seniorihoiva.

Hemvården och äldreomsorgen i kampanjstäderna väljer ut de ensamma och mindre bemedlade äldre som får en julblomma. Samarbetspartner i Grankulla är stadens hemvård och Villa Breda.

Vem som helst kan delta i kampanjen genom att köpa en donationsblomma från en blomsteraffär som är med i kampanjen. Man får välja vilken blomma man vill. På kortet som sänds med blomman finns den äldres förnamn och ålder. På andra sidan kan donatorn skriva sin egen julhälsning, vilket ger mottagaren en känsla av att någon tänkt på just hen.

Donatorn och mottagaren förblir anonyma för varandra. Blommorna levereras veckan före jul. I fjol förmedlade Kotona Asuen Seniorihoiva och samarbetspartnerna 7250 julblommor till ensamma äldre.

– Vi har under årens lopp fått mycket tacksam respons för kampanjen. Speciellt rörande var ett tackbrev som en 89 årig dam skrev för hand och i vilket hon berättade hur hon blev rörd och fick tårar i ögonen av blomman en okänd hade skänkt henne, säger Samuli Suominen.

Julblommekampanjen pågår till den 18.12. Mer information om kampanjen och dess samarbetspartners får du från: KotonaAsuen.fi och KotonaAsuen.fi/hoivapalvelut/olejoulupukkina-seniorille

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *