| KAUPUNKI - STADEN

Kolumni: Tavataan torilla!

Kauniaisten keskusta on vihdoin valmis.

Peruskivi muurattiin jo vuonna 2008 ja monen kiemuran jälkeen vasta nyt voidaan vihdoin todeta, että keskusta on valmis tulevaa varten, mikä se sitten tulee olemaankaan?

Pienen paikkakunnan keskustana meidän keskustalla on nyt ns. näytön paikka. Thurmaninaukio on hieno ja valmis tulevaa käyttöä varten. Talvikausi ehkä ei ole paras hetki mainostaa aukiota mutta tyhjä tila ilman ihmisiä on yksitoikkoinen. Onneksi kevät ja sen myötä uusi käyttökausi odottaa nurkan takana.

Keskustan elinvoimaisuuden lisääminen on kaupungin tavoite. Halutaan toimiva keskusta, joka mahdollistaa kaupallisten palvelujen toimintaedellytyksiä ja joka myös tuo elämää ja sisältöä kaupunkiasumiselle. Vastaukset kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen syyskuussa keskustan yrittäjille suunnatussa kyselyssä tukevat näitä pyrkimyksiä ja myös kaikenlaisen yhteistyön lisäämistä eri toimijoiden kesken keskustan elävöittämiseksi.

Nyt kun rakentaminen on vihdoin valmis, niin voidaan fokusoida enemmän alueen käyttöön. Torilta löytyy hyvin tilaa erilaisille tapahtumille, pienille ja suurille, suunnitelmallisille ja spontaaneille. Tori on hyvin varustettu sähkö- ja vesipisteillä. Kirjaston viereiset nurmiportaat, jossa on pidetty muutamia konsertteja ja yksi elokuvanäytös, täydentävät aukion käyttöä. Kun vielä koko keskusta nivoutuu viereiseen Thurmainpuistoon, voi hyvillä mielin todeta, että tilaa erilaisille aktiviteeteille kyllä löytyy. Tärkeää on myös löytää hyvä tasapaino asumisen ja keskustan elävöittämisen yhteensovittamisessa.

Viime viikolla on kaupungin yhdyskuntavaliokunnassa hyväksytty uudet toripaikkasäännöt, jotka mahdollistavat jopa 15 torimyyntipaikkaa Thurmaninaukiolle. Toripaikkojen käyttö on joustavaa ja soviteltavissa aukion muun käytön kanssa.

Pari viikkoa sitten toimivuutta kokeiltiin joulunavauksen yhteydessä, kun Thurmaninaukio otettiin virallisesti käyttöön. Tämä osoitti, että on mahdollista järjestää mukavia yleisötilaisuuksia jotka houkuttelevat ihmisiä paikalle. Miksi ei jatkossakin onnistuisi?

Näin joulun alla uskaltaa vielä lopuksi esittää joulutoivomuksen. Toivon, että keskustan elävöittäminen ei jäisi vain muutaman toimijan varaan ja että Kauniaislaiset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja muukin tahot tulisivat mukaan tuottamaan sisältöä ja iloa meidän kaikille asukkaille – tavataan torilla!

MARKUS JAHNSSON

TIEDOTTAJA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *