| KULTTUURI -

Nuoret mukana valtakunnallisessa sinfoniaorkesteri -projektissa

Valtakunnallinen sinfoniaorkesteri Pictures. Siinä on projekti, joka on työllistänyt joukon nuoria Kauniaisista muutaman kuukauden aikana. Orkesterissa ovat mukana mm. myös nuoria Pohjanmaalta. Tammikuussa orkesteri esiintyy Kauniaisissa.

Konsertissa esitetään Kauniaisten musiikkiopiston rehtori Satu Robergin mukaan erittäin vaativa, mutta suuren yleisön rakastama sinfoninen runoelma Modest Musorgskyn säveltämä Näyttelykuvia -teos. Tämän lisäksi esitetään myös uusia sävellyksiä, jotka perustuvat taideteoksiin. Mukana ovat oppilaitokset Helsingistä, Vaasasta, Kokkolasta ja Pietarsaaresta. Kauniaisista mukana ovat Kauniaisten musiikkiopisto sekä Kauniaisten kuvataidekoulu. 

Kauniaisten kuvataidekoulun oppilaat tekevät taideteokset musiikkiin. Ensimmäinen yhteinen harjoitusviikonloppu pidettiin marraskuussa Kokkolassa, jossa oppilaat kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa kapellimestari Hannu Norjasen johdolla, Roberg kertoo.

Konsertti Kauniaisissa on maanantaina 27.1. siten, että päivällä on koululaiskonsertti ja illalla klo 18.00 on kaikille avoin konsertti. Oppilaat ja soittajat saapuvat Pohjanmaalta ja Helsingistä Kauniaisiin jo lauantaina ja he harjoittelevat yhdessä koko viikonlopun. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Kauniaisten kaupungin kanssa. Soittajia on yhteensä noin 90. 

Muut konsertit ovat helmikuussa Kokkolassa, Vaasassa sekä toukokuussa Skolmusikin yhteydessä Pietarsaaressa. 

 Orkesterin konserttimestarina toimii kauniaislainen Katri Kallio

Katri Kallio toimii orkesterin konserttimestarina.

 – Konserttimestarin tehtävä on aina vaativa, mutta erityisesti nyt kun kyseessä on sinfoniaorkesteri ja työskentelytapa on sellainen, että tavataan harvemmin, Roberg sanoo.

Oppilaat ovat Robergin mukaan innoissaan tästä mahdollisuudesta saada soittaa valtakunnallisessa sinfoniaorkesterissa ja näin hienoa musiikkia. He ovat myös uteliaita näkemään kuvataidekoulun taideteokset. 

 – Me Kauniaisissa olemme tottuneet tekemään yhteistyötä kuvataidekoulun ja musiikkiopiston välillä. Meillä on aikaisemmin ollut useampia kuvan ja musiikin yhteiskonsertteja, mutta ei koskaan näin laajassa formaatissa ja valtakunnallisesti. On todella hienoa, että kaupunkimme taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset on otettu mukaan tähän valtakunnalliseen projektiin, Roberg sanoo.

 

Cecilia McMullen on ollut yhteyshenkilönä kaupungin osalta. 

Satu Roberg opetuksen ja orkesterijärjestelyjen osalta.

Hilkka Norjanen harjoituttaa oppilaat.

Valtakunnallisen orkesterin kapellimestarina toimii Hannu Norjanen.

Orkesterin konserttimestarina toimii Katri Kallio.

Kuvataidekoulun oppilaiden töiden ohjaajina toimivat Ann-Christine Träskelin ja Ulla Hairo-Lax (rehtori Hannamaija Heiska).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *