| YLEINEN - ALLMÄN

Täysi vauhti päällä kouluissa ja myös perjantai-iltaisin

Urheilua perjantaisin klo 20–22 välisenä aikana? Kyllä, sanovat ne nuoret ympäri pääkaupunkiseutua, jotka perjantaisin kokoontuvat Kasavuoren ja Hagelstamin koulujen liikuntasaleihin pelaamaan joukolla esimerkiksi kori- ja jalkapalloa.

Vuoroja järjestetään perjantaisin kaksi, ensin iltapäivällä Kasavuoressa, ja myöhemmin illalla Hagelstamissa. Jo heti myöhäisempään liikuntavuoroon paikalle tullessa voi huomata lämpimän ja iloisen ilmapiirin.

Kermit Haapalainen (vas.) ja Jan Mäkiö.

– Perjantain ensimmäinen vuoro neljästä viiteen on vähän haastava, koska tuolloin porukka tulee koulusta kotiin ja syö, siellä on aina vähemmän porukkaa, toteaa nuoriso-ohjaaja Kermit Haapalainen.

Myöhäisemmässä kahdeksalta alkavassa kaksi tuntia kestävässä vuorossa nuoria taas on reilusti, yleensä yli kaksikymmentä ja parhaimmillaan yli neljäkymmentä. Idea liikuntavuoroihin lähti alkuunsa kun nuorisotalosta jouduttiin evakkoon kirjastoon.

– Kun kirjasto menee kiinni kello viisi perjantaisin, niin päätettiin keksiä jotain muuta tekemistä siihen iltaan, kertoo erityisnuorisotyöntekijä Jan Mäkiö.

Pascal Ndayishimiy (vas.) ja Kabunda Boel Bukasa.

Parasta nuorten liikuntavuorojen järjestämisessä on nuoriin tutustuminen ja hyvä meininki. Ohjaajat pitävät mahdollisuutta järjestää vapaita vuoroja hienona. Jan korostaa vielä vuorojen tärkeyttä:

– Jos saa nuoret pelaamaan futista perjantai-illalla kahdeksan ja kymmenen välillä ja niitä on lähemmäs kolmekymmentä se on ihan loistava juttu. Muiden menojen sijasta nuoret pitävät hauskaa yhdessä urheilun merkeissä, hän toteaa.

Pascal Ndayishimiy pitää liikuntavuoroissa eniten uusiin erilaisiin ihmisiin tutustumisesta, ja hän onkin päässyt tapaamaan nuoria eri kaupungeista. Pascal kertoo myös pitäneensä vuoroissa hauskaa.

Kabunda Boel Bukasa on taas pitänyt fudiksen pelaamisesta, ja toivoisi yhtä liikuntavuoroa lisää. Hänelle liikuntavuoroissa mukavinta on kivat ihmiset, ja se että kaikilla on kivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *