| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Eteläeurooppalainen viinikellari ”kätkössä” Kavallinmäessä

Pidätkö viinistä? Tätä et varmaan tiennyt, että kivenheiton päässä Kauniaisten rajalta löytyy viinikellari, jossa voi tuntea, että on yhtäkkiä viinitarhassa Toscanassa tai jossain muualla Etelä-Euroopassa.

Ulospäin Cisa Drinks Oy:n konttori näyttää miltä tahansa teollisuusrakennukselta. Sisällä on kuitenkin piilossa noin 270 neliömetrin viinikellari, jossa on tilaa aina sadalle henkilölle, tai 50:lle, jos he istuvat pöydän ääressä.

– Paikalla järjestetään viininmaistajaisia, yrityspäiviä ja pikkujouluja. Viimeksi teemana oli salakapakka, kertoo Catharina Rosenbröijer-Hackzell, joka vastaa tilan vuokraamisesta.

Kesäksi eräs pariskunta suunnittelee häitä, jossa salin teemana on juuri Toscana. Yleensä viinikellari on käytössä tastingeissä, joita yritys järjestää mm. Rosa viini- ja ruokasivuston kautta. Rosa-jäseniä on 180 000, ja se on Suomen suurin viinikerho. Sivustolla yritys mm. neuvoo keittiömestarien avulla, mitkä viinit sopivat minkäkin ruoan kanssa.

Suuri viinintuoja

Cisa Drinks Oy on Suomen suurimpien viinimaahantuojien joukossa. Turuntien konttorissa työskentelee 11 henkilöä. Viime vuosien trendinä on ollut viininkulutuksen yleinen väheneminen, mutta kuluttajat valitsevat laatua määrän sijasta. Yritys on kasvamaan päin.

– Toimme viime vuonna maahan 5,5 miljoonaa litraa viinejä, ja tuonti on koko ajan kasvamassa, kertoo Ville Luukkanen, joka on partneri ja key account manager.

Hän ja hänen kollegansa vierailevat aktiivisesti viinimessuilla ja tuottajien luona.

On selvää, että Helsingin keskusta olisi logistisesti helpompi paikka tällaiselle viinikellarille, mutta toisaalta, kun tänne saapuu, aistii wow-ilmiön jollaista muualla ei ole, toteavat Ville Luukkanen ja Catharina Rosenbröijer-Hackzell. Bussikuljetuksia tastingeihin järjestetään mm. Kiasman edestä.

– Saa aina enemmän, kun vierailee viinitiloilla. Silloin todella näkee, mitä siellä tapahtuu ja oppii uusia asioita. Ja tuottajat vierailevat aktiivisesti meidän luonamme, mikä on tärkeää, koska markkinat eroavat eri maissa. Esimerkiksi Ruotsissa myydään hyvin paljon ranskalaisia viinejä, kun taas täällä Suomessa myynti on jokseenkin pienempää, hän sanoo.

Portugali voimakkaasti tulossa

Yritys tuo maahan noin 300:aa eri viiniä. Tällä hetkellä kovassa nousussa oleva viinimaa on Luukkasen mukaan Portugali. Cisa Drinks Oy tuo maahan portugalilaista 2u Duas Uvas -viiniä, joka on Alkon myydyimpien punaviinien listan nro .1 vuonna 2019. Lista julkaistiin 13.1.2020.

Hän on tyytyväinen nykyiseen jälleenmyyntimonopoliin.

– Nykyinen monopoli on mielestämme erittäin toimiva. Alkon tarjonta on hyvä sekä kattava ja asiakaspalvelu on todella laadukasta, Luukkanen sanoo.

Mikä on teidän suosikkiviinimaanne?

– Kyllä minä Italiaan menisin, hän sanoo.

– Vaikea sanoa, koska kaikista maista tulee loistavia viinejä, pidän saksalaisista, eteläitalialaisista, ranskalaisista, espanjalaisista ja portugalilaisista, nauraa Catharina Rosenbröijer-Hackzell.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *