| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Guido’s Pizza kommer till Grani

En ny pizzeria öppnar i Grankulla centrum i början av mars.

Jaakko Luomanen bekräftar för Kaunis Grani att hans företag öppnar en familjecentrerad pizzeria, Guido’s Pizza, i köpcentret Grani.

– I lokalen pågår renoveringen fortfarande. Vi gör en mysig restaurang för familjer och bland annat kommer dit en stor, fransk bardisk, säger Luomanen.

Guido’s i Grani blir större än Luomanens första pizzeria i Hagalund och även menyn kommer att utvidgas. Fysiskt kommer pizzerian bredvid sushihrestaurangen Maka och mittemot blomster- och inredningsaffären Home in Garden. På sommaren planerar Luomanen att ha en uteservering.

På matsedeln finns inte bara pizza utan även t.ex. lasagne och sallader. Vinlistan blir omfattande och på ölsidan kommer dryckerna från små bryggerier.

Speciellt för Guido’s pizzor är inte bara den italienska Valoriani-ugnen, som värms med gasdriven eld, utan även själva pizzadegen.

Jaakko Luomanen öppnar pizzerian Guido’s i köpcentret Grani.

– Den görs på ekologiskt mjöl och degen fermenteras länge. Vi får respons av kunderna att vår pizza inte gör så man svullnar i magen på samma sätt som andra pizzor gör, säger Jaakko Luomanen.

Att driva pizzerior är inte Jaakko Luomanens första karriär, han gjorde tidigare karriär i musikbranschen under artistnamnet Lieminen.

Texten korrigerad den 30.1. Granis nya pizzeria heter Guido’s Pizza, inte Guido’s Pizza Alchimica. I texten uppgavs tidigare också felaktigt att pizzorna bakas på surdeg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *