| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Guido’s pizza kommer till Grani

Det kommer en ny pizzeria till Grankulla centrum.

Jaakko Luomanen bekräftar för Kaunis Grani att hans företag öppnar en familjecentrerad pizzeria, Guido’s Pizza Alchimica, i köpcentret Grani. Tidpunkten är ännu inte helt fastslagen men Luomanen tror att det blir i månadsskiftet februari-mars.

– I lokalen pågår renoveringen fortfarande. Vi gör en mysig restaurang för familjer och bland annat kommer dit en stor, fransk bardisk, säger Luomanen.

Guido’s i Grani blir större än Luomanens första pizzeria i Hagalund och även menyn kommer att utvidgas. Fysiskt kommer pizzerian bredvid sushihrestaurangen Maka och mittemot blomster- och inredningsaffären Home in Garden. På sommaren planerar Luomanen att ha en uteservering.

På matsedeln finns inte bara pizza utan även t.ex. lasagne och sallader. Vinlistan blir omfattande och på ölsidan kommer dryckerna från små bryggerier.

Speciellt för Guido’s pizzor är inte bara den italienska Valoriani-ugnen, som värms med gasdriven eld, utan även själva pizzadegen. Pizzorna bakas på magvänlig surdeg.

Jaakko Luomanen öppnar pizzerian Guido’s i köpcentret Grani.

– Den görs på ekologiskt mjöl och degen fermenteras länge. Vi får respons av kunderna att vår pizza inte gör så man svullnar i magen på samma sätt som andra pizzor gör, säger Jaakko Luomanen.

Att driva pizzerior är inte Jaakko Luomanens första karriär, han gjorde tidigare karriär i musikbranschen under artistnamnet Lieminen.