| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kauppakeskus Granin yrittäjäyhdistys lakkautettu

Kauppakeskus Granin yrittäjäyhdistys on lakkautettu. Yrittäjäyhdistykset perustettiin kauppakeskuksen johtajan Heli Vainion mukaan aikana, jolloin kiinteistön omistajilla ei ollut osaamista omistamiensa kohteiden markkinointiin.

Yrittäjäyhdistykset ottivat silloin sen osa-alueen hoitoonsa.

– Ajat ovat nyt muuttuneet. Kiinteistön omistajat ostavat usein kohteidensa kaupallisen johtamisen alan ammattilaisilta, joilla on myös markkinoinnin osaamista. Samaan aikaan monissa kaupan ja palveluiden alan yrityksissä on markkinointi keskitetty ketjujen johtoon ja liikkeisiin on palkattu ensisijaisesti oman alansa asiantuntijoita ja asiakaspalvelun osaajia. Työtunnit ovat tiukalla ja jotkut ketjut jopa kieltävät henkilökuntansa osallistumisen yrittäjäyhdistyksiin, hän kertoo.

Yhdistys on vastannut markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä kauppakeskuspäällikön kanssa. Yhdistys on myös toiminut keskustelu- ja palautekanavana vuokralaisten ja omistajan välillä.

Miten asiat hoidetaan nyt ja oletko tyytyväinen ratkaisuun?

– Käytännössä asiat eivät muutu paljon, mutta olen tyytyväinen siihen, että yhdistyksen loppumisen myötä ei tarvitse käyttää aikaa yhdistyksen sääntöjen mukaiseen työhön eli virallisiin muistioihin ja vuosikokouksiin, jolloin senkin ajan voi käyttää vuorovaikutukseen vuokralaisten kanssa ja tapahtumien ideointiin ja suunnitteluun.

Myös laskutus hoituu nyt keskitetysti samoja kanavia pitkin kuin muukin kiinteistön laskutus. Tämä säästää hänen mukaansa useita tuhansia euroja, joka voidaan nyt sijoittaa markkinoinnin toteutukseen.

Yhdistystoiminnasta kiinnostuneet yritykset voivat Kauniaisissa liittyä Kauniaisten yrittäjäyhdistykseen.

Onko uutta kerrottavaa kauppakeskuksen tilanteesta? Finlaysonilla on ollut popup, mutta se loppuu nyt tammikuun lopussa?

– Vuokrauksista ei ole uutta kerrottavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *