| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Salon Shapessa on leikattu hiuksia 20 vuotta

Martina Michelsson ja Johanna Kanerva ovat leikanneet lasten ja aikuisten hiuksia omassa salongissaan Salon Shapessa Kauniaisten uimahallissa 20 vuotta.

Juhlat pidettiin tammikuun alussa, ja Kaunis Grani kävi kysymässä, miltä tuntuu olla yrittäjä nykypäivänä. Yrityksen ei ole tarvinnut markkinoida kovinkaan paljon viime vuosina. Sijainti uimahallissa on heidän itsensä mukaan täydellinen, ja monet asiakkaista ovat lähialueen koulujen oppilaita. Näin on ollut sukupolvesta toiseen.

– Ja koska me molemmat puhumme myös ruotsia, on useitten lasten ollut helppoa tulla tänne, Johanna (kuvassa vasemmalla) sanoo.

Heillä on myös useita uimareita kanta-asiakkaina.

– Täällä käy väkeä koko ajan, hän sanoo.

Onko hiustenleikkuu kova ala nykyisin?

– Kyllä, kylässä on paljon kilpailijoita, ja lisää tulee koko ajan. Mutta, luonnollisesti tilannetta helpottaa, että olemme täällä ylhäällä emmekä keskustassa. Mutta meillä kaikilla on hieman erilainen liikeidea, joten tämä on ok, Martina sanoo.

Näin 20 vuotta sitten.

– Mutta tänne on varmasti vaikeaa tulla uutena yrittäjänä. Itse en uskaltaisi, sanoo Martina ja Johanna on samaa mieltä.

Millaista on olla yrittäjä tänä päivänä?

– Ymmärrän toki, etteivät kaikki uskalla perustaa yritystä. Verotus on kovaa etenkin meidän alallamme ja kauneudenhoidossa. Arvonlisävero on nyt 24 prosenttia. Se on suoraan pois tuloistamme, Martina sanoo.

Heidän aikanaan on arvonlisäveroa laskettu ja jälleen nostettu reilusti. Vuonna 2007 alv putosi 22 prosentista kahdeksaan, mutta nostettiin jälleen muutaman vuoden jälkeen, kun asiakashinnat eivät laskeneet tarpeeksi.

– Täällä meidän vuokramme on onneksi kohtuullinen, sanoo Johanna.

Mitä valtio sitten voi tehdä yrittäjille?

– Verojen lasku on suurin toive, molemmat sanovat.

Heillä on uimahallin kanssa vuokrasopimus, joka on voimassa toistaiseksi, eikä heillä ole suunnitelmia tehdä jotain muuta.

– Me pysymme täällä niin kauan kuin uimahalli on paikalla, he nauravat.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *