| KAUPUNKI - STADEN

Trappträningen fortsätter i bollhallen under vintern

Våren för med sig nya öppna träningstider för Grankullaborna.

Från och med januari håller bollhallen öppet för alla trappträningsentusiaster på vardagar kl. 7–9 för självständig träning. På fredagarna kl. 15–16 ordnas dessutom gemensam trappträning med tränare i bollhallen.

Trappträningen tar med andra ord inte slut bara för att vintern är här.

– Idrottstjänsterna vill erbjuda möjligheter till trappträning också under vintern för alla som trivs med den här träningsformen. I Grankulla har vi väldigt bra möjligheter till trappträning året om. Jag hoppas att så många som möjligt hittar till vår vintertrappträning. Alla är välkomna till träningstrappan, både kvinnor och män i alla åldrar och deltagare på alla konditionsnivåer, säger Sari Sarpaneva, Grankulla stads idrottsanläggningschef.

De avgiftsfria träningstiderna självklar del av motionsutbudet

De avgiftsfria träningstiderna har förbättrat särskilt ungdomarnas möjligheter att träna och motionera tillsammans utan tävlingsambitioner. Barn i lågstadieåldern får prova på olika sportgrenar inom den sport- och motionsinriktade eftermiddagsklubben Sportskoj.

Tre dagar i veckan har också högstadieleverna möjlighet att spela olika bollspel tillsammans.

– Sportskoj erbjuder motion och sport med låg tröskel för barn i olika åldrar och med olika bakgrund. På eftermiddagsklubben deltar barnen i olika gemensamma spel och lekar som samtidigt ger motion. Barnen får också prova på olika sportgrenar under ledning av tränare från de olika klubbarna och föreningarna i staden, säger Ville Kyllönen, ungdomsledare på Mäntymäen koulu.

Ursprungligen inleddes de avgiftsfria träningstiderna för ungefär tre år sedan inom ramen för idrottstjänsternas projekt Motion och rörelse i Grani. Pilotprojekten kring olika motions- och sportaktiviteter har under årens lopp fått en etablerad form, framförallt som regelbundna träningstider på skolorna.

Mer information om alla avgiftsfria träningstider finns på Grankulla stads idrottstjänsters webbplats: https://www.kauniainen.fi/kulttuuri_ja_vapaa-aika/liikuntapalvelut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *