| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Årets abiturienter firade bänkskuddardagen – nu väntar läslovet

Stämningen var på topp då abiturienterna från Grankulla firade årets bänkskuddardag på torsdagen. Nu inleds läslovet inför vårens skrivningar.

De finskspråkiga abiturienterna åkte via Mäntymäki skola och de svenskspråkiga via Granhultsskolan till Metroarenan varifrån eleverna från både Grankulla och Esbo tillsammans åkte runt i staden.

På lakanen på lastbilarna fanns denna gång en påminnelse om att rektor Niklas Wahlström nu lämnat skolan och det nu är abiturienternas tur. Kvar blir: Hysteri! 

Abiturienterna Amanda Holmström, Sonja Nordman och Nadia Mahlberg från Gymnasiet Grankulla samskola var på toppenhumör strax innan de hoppade upp på lastbilarna.

– Vi har förberett det här ända sedan i mars. Det har varit mycket jobb, men det är nog värt det när man ser på resultatet, säger Amanda Holmström som ansvarat för gymnasiets bänkskuddarfirande i år.

Från vänster Sonja Nordman, Amanda Holmström och Nadia Mahlberg.

På frågan om stressen ökar när betyget från och med i år har så stor betydelse vid ansökning till fortsatta studier, konstaterar Nadia Mahlberg att stressen nog ökar en aning.

– Det känns som så att mycket avgörs vid samma tillfälle, men det finns ju flera olika stigar att ta sig vidare, säger hon.

På eftermiddagen åkte de iväg på abikrysssning, så det här inget de tänker på torsdagen.

– Idag stressar vi inte, skrattar Sonja Nordman.

Vid Gymnasiet Grankulla samskola skriver cirka 100 unga, säger biträdande rektor Petra Bredenberg.

Se bilder nedan:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *