| KAUPUNKI - STADEN

Kauniainen taas kärjessä tuoreessa vertailussa

Tyytyväisimmät asukkaat asuvat Kauniaisissa – taas! Tämä käy ilmi EPSI Ratingin tuoreesta barometristä. Kauniainen on ollut kärjessä useasti aikaisemminkin.

 

Kuntabarometri julkaistiin maanantaina (24.2).

Miten selitä tuloksen, mitkä ovat ne syyt jotka taas kerran nostavat Kauniaisen kärkeen, kaupunginjohtaja Christoffer Masar?

– Yhtä erillistä selitystä tälle ei kyllä löydy, vaan kyseessä on usean tekijän kombinaatio. Tärkeimmät tekijät vuodesta toiseen ja kyselystä riippumatta näyttää olevan turvallisuus, yhteenkuuluvuuden tunne ja se että kaikki on lähellä ja että palvelut ovat saavutettavia ja korkealuokkaisia, Masar sanoo.

Kauniainen on yhdessä Naantalin kanssa ainoat kaupungit jossa asukkaat ovat tyytyväisimpiä, kuin kaksi vuotta sitten. Mistä tämä johtuu, siis että tulokset vaan paranevat?

– Teemme kaupungissa jatkuvasti työtä asukaslähtöisesti ja meidän fokus on asioissa jotka asukkaat kokevat tärkeäksi. Osa työtämme on tehdä omia asukaskyselyjä, jotta saisimme käsityksen, miten voimme kehittää toimintaamme. Uskon kyllä objektiivisesti katsoen, että olemme onnistuneet parantamaan meidän palvelutarjontaa ja palvelujen laatua.

Masar myös uskoo, että aktiivinen yhdistyselämä vaikuttaa positiivisesti viihtyvyyteen.

– Meidän monet paikalliset yhdistykset tekevät valtavan hienon työn Kauniaisten viihtyvyyden edistämiseksi, hän toteaa.

Kauniaislaiset ovat tutkimuksen mukaan hyvin tyytyväisiä terveydenhuoltoon, eikä vastaajien eri ikäryhmien vastauksissa juuri ole eroavaisuuksia. Asukkaat ovat myös hyvin tyytyväisiä kouluihin sekä kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluihin. Kuitenkin kerrostalorakentaminen huolettaa vastaajia, koska niiden koetaan rumentavan kaupunkia. Miten tämän barometrin vastaukset suhtautuvat kaupungin oman asukaskyselyn tuloksiin?

– Tulokset ovat hyvin pitkälti samansuuntaisia. Myös meidän omassa asukaskyselyssä lähes kaikkien kategorioiden tulokset parantuivat verrattuna aikaisempaan tutkimukseen. Tyytyväisyystaso terveydenhuollossa, koulu- ja kulttuuri ja vapaa-aikapalveluissa oli hyvin korkea. Myös huolenaiheet koettiin samoiksi, eli että liian tiivis rakentaminen voi uhata kaupungin omaleimaisuutta.

Viime vuonna Kauniaisten asukasluku kasvoi ennakkotietojen mukaan 196:lla asukkaalla, joista suurin osa oli sisäänmuuttajia. Lisääkö tämä edelleen kiinnostusta asua kaupungissa?

– Tulokset sekä omassa että ulkopuolisessa EPSI-tutkimuksessa näyttävät, että Kauniaislaiset ovat entistäkin tyytyväisimpiä Kauniaisiin asuinkaupunkina. Tämä ei todennäköisesti tule vähentämään kiinnostusta muuttamaan tänne. Meille on tärkeää, että pystymme ylläpitämään hyvän maineen koska kilpailu pääkaupunkiseudulla on kova.

Tutkimuslaitos EPSI Rating tutkii kuinka tyytyväisiä suomalaiset ovat asuinpaikkakuntaansa. Skaala on 0-100 ja 75 on hyvä taso. Kauniainen saavutti tason 86 (84 kaksi vuotta sitten).

Toiseksi tutkimuksessa nousi Naantali ja kolmanneksi Pirkkala. Espoo on tutkimuksen mukaan nyt ottanut paikkansa 20. onnellisimman kunnan joukossa sijoittumalla kahdeksanneksi.

Tutkimukseen haastateltiin 14 000 suomalaista.

Kuvassa: Kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja EPSI Ratingin maajohtaja Heidi Laitinen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *