| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Företagare ser över öppettiderna

Flera småföretagare har ändrat öppettiderna i köpcentret Grani denna vecka. Samtidigt märks också att de så kallade stödköpen har ökat.

På Lähellä Deli har Päivi Leveelahti (på bilden) klart märkt att folk köper mat hem. 

– Antalet kunder som köper mat med sig hem har ökat klart. De ringer ofta på förhand och beställer mat och så plockar vi färdigt i en påse och undviker så mycket som möjligt kontakt med kunden, säger Päivi Leveelahti.

Hon håller nu öppet mellan 10-15 från måndag till fredag. Hur länge man har öppet på lördag bestäms då. 

– Vi tar en dag i sänder, säger hon.

På Pannacotta, som nu håller stängt på lördagarna, har kundantalet i mars minskat med två tredjedelar jämfört med mars i fjol, berättar ägaren Johan Hallbäck som också han märkt att folk vill stödja företagarna.

– Man handlar för större summor än tidigare, säger han.

Med den nuvarande försäljningen är han orolig över kommande hyror och skatter.

Öppettiderna ses nu över på många ställen.

På Robert´s Coffee´sitter ett par kunder vid tiotiden på fredagsförmiddagen. Företagaren Viktor Pishchenko är naturligtvis bekymrad över läget, men hoppas att det blir bättre när den första paniken har lagt sig.

– Det har lugnat sig klart i sedan i början av veckan. Vi har haft en nedgång på cirka 50-60 % i försäljningen. Vi tar nu en dag i taget. Kanske det är ljusare redan nästa vecka om det är bra väder och den första paniken lagt sig, säger han.

Han sysselsätter sammanlagt sex personer med honom själv medräknad. Om anställda frivilligt velat hålla ledigt har han själv jobbat längre dagar.

Nu håller han en timme mindre öppet under vardagarna. På veckosluten håller man samma öppettider som tidigare. Han har även infört hemkörning och fått några kunder den vägen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *