| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Yrittäjät muuttavat aukioloaikoja

Useat pienyrittäjät ovat muuttaneet aukioloaikojaan kauppakeskus Granissa tämän viikon aikana. Samalla on myös huomattu, että niin sanotut tukiostokset ovat lisääntyneet. 

Lähellä Delissä Päivi Leveelahti (kuvassa) on huomannut, että ostokset kotiin ovat lisääntyneet. 

– Asiakkaat ostavat selvästi enemmän ruokaa kotiin. He soittavat ja meillä on kassi valmiina kun he tulevat hakemaan ja olemme kontaktissa mahdollisimman vähän, hän kertoo.

Lähellä Deli on nyt auki 10-15 maanantaista perjantaihin. Katsotaan nyt, miten pidetään auki lauantaina, hän toteaa.

– Eletään vähän päivä kerrallaan.

Pannacottassa, joka nyt on suljettuna lauantaisin, asiakasmäärä on maaliskuussa vähentynyt kahdella kolmasosalla viime vuoden maaliskuuhun verrattuna, yrittäjä Johan Hallbäck kertoo. Hän on myös huomannut, että tukiostokset ovat lisääntyneet. 

– Käytetään isompia summia kuin aikaisemmin, hän sanoo.

Tällä myynnillä hän on huolestunut tulevista vuokrista ja veroista.

Robert´s Coffeessa istuu pari asiakasta perjantaina aamupäivällä. Yrittäjä Viktor Pishchenko on tietysti huolestunut, mutta toivoo että tilanne muuttuu kun alkupaniikista on päästy ohi.

– Nyt on alkuviikosta hiljentynyt kyllä. Meillä on ollut noin 50-60 %:n pudotus myynnissä. Katsotaan nyt päivä kerrallaan eteenpäin. Ehkä ensi viikko on jo valoisampi, jos on hyvät säät ja alkupaniikki mennyt ohi.

Aukioloaikoja muutetaan yleisesti nyt.

Hän työllistää itsensä mukaan lukien kuusi henkilöä. Jos työntekijä on nyt halunnut pitää vapaata, hän on itse tehnyt pitempää päivää.

Arkisin aukioloajat on nyt lyhennetty tunnilla, mutta viikonloppuisin mennään normaalin aikataulun mukaan. Hän on myös aloittanut kotiinkuljetukset ja saanut muutamia asiakkaita sillä saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *