| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Korona vaikuttaa suuresti urheiluun Kauniaisissa

Koronavirus vaikuttaa urheiluseurojen arkeen myös Kauniaisissa. 

 

GrIFK Fotboll rf:n toiminta pysäytetään koronan takia 12.-22.3.2020. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Volkswagen-halli on suljettuna ja joukkueiden harjoituksia tai pelejä ei järjestetä. 

Päätös astuu heti voimaan. Jalkapalloseurassa on nyt noin 550 jäsentä.

Mikä seikka sai teidät päättämään näin?

– Meillä, kuten kaikilla muillakin on velvollisuus ottaa vastuuta. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia ja hallituksen lehdistötilaisuus torstaina oli se, joka loppujen lopuksi johti tähän, sanoo puheenjohtaja Jan Sten (kuvassa).

Oliko päätös vaikea?

– Oli ja ei. Tällainen päätös vaikuttaa uskomattomaan moniin ihmisiin ja sellaisia päätöksiä ei tehdä kevyesti. Samalla tilanne muuttuu koko ajan, eikä ole helppoa tietää, mikä on se oikea päätös. Olemme päättäneet, että päivitämme kerran viikossa linjamme viranomaisten uusien tietojen perusteella.  

Päätös on siis voimassa toistaiseksi ja GrIFK Fotboll seuraa tilannetta aktiivisesti. Seura huomioi myös Palloliiton ohjeistukset asiassa. 

Myös muita lajeja tauolla

Koronavirus vaikuttaa myös muihin lajeihin. Suomen Käsipalloliiton liittohallitus päätti torstaina, että kaikki Suomen Käsipalloliiton alainen kilpailutoiminta keskeytetään perjantaista 13.3.  alkaen toistaiseksi. Päätös koskee kaikkia sarjoja. Grankulla IFK Käsipallo päätti puheenjohtaja Peik Janssonin mukaan torstaina, että kaikki harjoitukset pistetään jäihin toistaiseksi. Päätös perustuu hallituksen ja THL:n ohjeistuksiin.

– Meillä on yli 400 junioria, jotka pelaavat käsipalloa ja yli 50 prosenttia heistä asuu Kauniaisissa. Haluamme tällä toiminnalla turvata kaikkien terveyttä. Mielestämme on tärkeätä toimia vastuullisella tavalla, jotta tehohoito ei ylikuormittuisi, hän sanoo.

GrIFK Salibandyn toiminnanjohtaja Juuso Laamanen ilmoittaa, että seura päätti perjantaina, että toiminnot ajetaan alas 31.3. asti. Salibandyn sarjatoiminta on loppukauden osalta keskeytetty.

GrIFK Jääkiekon harjoitusryhmät ja joukkueet jatkavat harjoittelua niin kauan kuin esim. koulut pidetään auki, mutta pelejä ei pelata.

– Päätös antaa alaikäisen lapsen osallistua harjoituksiin tässä tilanteessa kuuluu huoltajille ja lapselle itselleen, seuran urheilutoimenjohtaja Samuli Agarth sanoo.

Agarthin mukaan seurataan tilannetta ja reagoidaan tarvittaessa välittömästi. Myös Grani on Ice -turnaukset kevään 2020 osalta perutaan. 

Moni urheilujoukkue Granista oli lähdössä turnauksiin ulkomaille, mutta matkat on nyt peruttu.

Päivitetty 13.3. Klo 15.00.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *