| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Idrotten i Grankulla påverkas kraftigt av corona

Coronaviruset påverkar kraftigt idrottsklubbarnas vardag även i Grankulla.

GrIFK Fotboll rf:s verksamhet läggs på is. Klubbens styrelse har beslutat att verksamheten läggs på is under en dryg vecka, 12.3-22.3.2020. Det här betyder i praktiken att Volkswagen-hallen är stängd och att träningar och matcher inte ordnas under tidpunkten.

Beslutet träder i kraft genast. Fotbollsklubben har nu cirka 550 juniorer.

Vad var det som fick er att fatta beslutet?

– Vi, liksom alla andra, har en skyldighet att ta vårt ansvar. Vi följer aktivt med vad myndigheterna informerar om och torsdagens pressinfo som landets regering hade var sist och slutligen det som ledde fram till det här beslutet, säger ordförande Jan Sten (på bilden).

Var det ett svårt beslut?

– Både ja och nej. Det här är ett beslut som påverkar otroligt mycket människor och sådana beslut ska inte tas med lätthet. Samtidigt förändras läget hela tiden så det är inte lätt att veta vad det rätta beslutet är. Vår linje är att vi minst en gång i veckan nu uppdaterar vår linje med beaktande av ny information som kommer från myndighetshåll. 

Beslutet är alltså i kraft tillsvidare och klubben i följer läget aktivt. Föreningen följer också Bollförbundets direktiv.

Även andra grenar pausar

Coronaviruset påverkar naturligtvis också andra grenar. Finlands handbollsförbund beslutade i torsdags att all tävlingsverksamhet avbryts tillsvidare från och med fredagen den 13.3. Beslutet gäller alla serier. Grankulla IFK Handboll fattade enligt ordförande Peik Jansson på torsdagen ett beslut, baserat på de rekommendationer som regeringen och THL gick ut med, att all handbollsträning läggs på is tillsvidare. 

– Vi har över 400 juniorer som spelar handboll, och över 50 procent av dem bor i Grankulla. Och vi vill med detta agerande trygga allas hälsa. Vi ser det som viktigt att agera på ansvarsfullt sätt så att inte intensivvården överbelastas, säger han. 

GrIFK Innebandys verksamhetsledare Juuso Laamanen meddelar att föreningen på fredagen beslutade att verksamheten läggs på is till den 31.3. Innebandyförbundet har stoppat seriespelandet för den här säsongen. 

GrIFK Ishockeys träningsgrupper och lag fortsätter att träna så länge skolorna är öppna, men matcher spelas inte. 

– Beslutet att låta ett minderårigt barn delta i träningarna fattas av vårdnadshavaren och barnet självt,  säger klubbens sportchef Samuli Agarth. 

Agarth säger att klubben följer läget och reagerar omedelbart vid behov. Även Grani on Ice -turneringarna under våren 2020 inhiberas. 

Flera lag inom idrotten i Grani har även bokat turneringsresor till andra länder, men de resorna har nu avbokats.

Texten har uppdaterats den 13.3. kl. 15.08.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *