| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Inga coronafall i Grankulla

Vi har inte konstaterat ett enda coronafall, säger Grankulla stads hälsocentralläkare med ansvar för smittosamma sjukdomar.

– I Grankulla är läget tillsvidare lugnt. Vi har inte konstaterat ett enda coronafall, säger Grankulla stads hälsocentralläkare Helena Kemppainen, som ansvarar för smittosamma sjukdomar.
Det förebyggande inom smittskyddet är på hög nivå både nationellt och lokalt i Finland. THL, HUS och städerna i huvudstadsregionen följer tillsammans med situationen och anpassar åtgärderna enligt det situationen kräver. Grankulla följer ständigt med de direktiv HUS, THL och övriga myndigheter utfärdar. I Grankulla tillämpar vi de nationella föreskrifterna i alla lägen.

Enligt infektionsläkaren är det fråga om en sjukdom med rätt lindriga symptom, vilken dock kan utgöra en fara för åldringar och vissa riskgrupper.

För att förebygga smitta med coronavirus ska man vidta samma åtgärder som vid andra luftvägsinfektioner. De mest effektiva är god handhygien och att man snyter sig och hostar på rätt sätt. Tvätta händerna med vatten och tvål i minst 20 sekunder åtminstone när du kommer in utifrån, innan du tillreder mat och äter, efter toalettbesök samt efter att du snutit dig, hostat eller nyst. Undvik att vidröra ansiktet i onödan. Då du hostar eller nyser ska du skydda din mun och näsa med en engångsnäsduk, som du sedan genast lägger i skräpkorgen. Ifall du inte har en näsduk tillhanda kan du nysa eller hosta mot din egen ärm. Det är viktigt att också lära sina barn hur man gör rätt.

Vid misstanke om coronavirussmitta kan Grankullaborna ringa:
– hälsocentralens återuppringning, tfn 09 87891350, vardagar kl. 8-16 och
– Jourhjälpens rådgivning utom tjänstetid, tfn 117 117

Se också www.thl.fi > aktuellt om coronavirussituationen

Läs mera

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *