| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kauniaisissa ei ole todettu yhtään koronatapausta

Kauniaisissa ei ole todettu yhtään koronatapausta, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Kauniaisten terveyspalveluista.

– Kauniaisissa tilanne on toistaiseksi rauhallinen. Kauniaisissa ei ole todettu yhtään koronatapausta, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Helena Kemppainen Kauniaisten terveyspalveluista. Suomessa tehdään hyvää valtakunnallista ja paikallista tartuntatautien torjuntatyötä. THL, HUS ja pääkaupunkiseudun kunnat seuraavat yhdessä tilannetta ja mitoittavat toimenpiteet koronatilanteen edellyttämällä tavalla. Seuraamme jatkuvasti HUS:n, THL:n ja muiden viranomaisten antamia ohjeita. Kauniaisissa toimitaan kansallisten ohjeiden mukaisesti kaikissa tilanteissa.

Infektiolääkärin mukaan kyseessä on lieväoireinen tauti, joka voi olla vaaraksi vanhuksille ja perussairaille henkilöille.

Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystieinfektioita. Tärkeimmät keinot ovat hyvä käsihygienia sekä oikea niistämis- ja yskimistapa. Pese käsiäsi vedellä ja saippualla vähintään 20 sekunnin ajan ainakin, kun tulet ulkoa sisään, ennen ruoan laittoa ja ruokailua, wc-käynnin jälkeen sekä niistämisen, yskimisen ja aivastamisen jälkeen. Turhaa kasvojen alueen koskettelua on syytä välttää. Yskiessä tai aivastaessa suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, jonka heität välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihasi yläosaan. Näitä hyviä käytäntöjä kannattaa opettaa myös lapsille.

Koronavirusepäilytapauksissa kauniaislaiset voivat olla puhelimitse yhteydessä:
– terveysaseman puhelinpalvelu 09 87891350 arkisin klo 8–16 ja
– terveysneuvonta virka-ajan ulkopuolella: Päivystysapu 116 117.

www.thl.fi > ajankohtaista koronavirustilanteesta

Lue lisää

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *