| KAUPUNKI - STADEN

Koronavirus: Kaupunki seuraa tilannetta 

Kauniaisissa ei ole todettu yhtään koronatapausta, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Kauniaisten terveyspalveluista.​

Kauniaisissa tilanne on toistaiseksi rauhallinen. Kauniaisissa ei ole todettu yhtään koronatapausta, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Helena Kemppainen Kauniaisten terveyspalveluista. Suomessa tehdään hyvää valtakunnallista ja paikallista tartuntatautien torjuntatyötä. THL, HUS ja pääkaupunkiseudun kunnat seuraavat yhdessä tilannetta ja mitoittavat toimenpiteet koronatilanteen edellyttämällä tavalla. Seuraamme jatkuvasti HUS:n, THL:n ja muiden viranomaisten antamia ohjeita. Kauniaisissa toimitaan kansallisten ohjeiden mukaisesti kaikissa tilanteissa.

Infektiolääkärin mukaan kyseessä on lieväoireinen tauti, joka voi olla vaaraksi vanhuksille ja perussairaille henkilöille.

Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystieinfektioita. Tärkeimmät keinot ovat hyvä käsihygienia sekä oikea niistämis- ja yskimistapa.

– Kaupunki seuraa tietysti tarkkana tilanteen kehittymistä ja varautuu mahdollisiin lisätoimiin jos ja kun niihin on tarve, sanoo Markus Jahnsson, kaupungin tiedottaja.

Tilanteesta kerrotaan tarvittaessa mm. nettisivujen kautta.

Koronavirusepäilytapauksissa kauniaislaiset voivat olla puhelimitse yhteydessä:

– terveysaseman puhelinpalvelu 09 87891350 arkisin klo 8–16 ja
– terveysneuvonta virka-ajan ulkopuolella: Päivystysapu 116 117.

www.thl.fi > ajankohtaista koronavirustilanteesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *