| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Moms stänger – många andra fortsätter med take away

Restaurangen Moms stänger dörrarna på torsdagen (26.3). Momentin Restaurants Daniel Wallenius säger att restaurangen öppnas på nytt när läget tillåter det.

Hur påverkar statsrådets beslut de övriga restaurangerna i Grankulla? KG har frågat företagarna och det står nu klart av svaren hittills att många fortsätter med take away-verksamhet. I vissa fall vet man redan att det blir permitteringar.

Deli Rasois verksamhet fortsätter med take away och hemleverans, det vill säga restaurangen säljer hämtmat. Det går att beställa portioner via apparna Wolt och Foodora. Restaurangverksamhetschefen Romi Auvinen säger att permitteringar är att vänta.

Kotipizza fortsätter med verksamheten som take away -verksamhet. 

– Kotipizza har också ett starkt transportkoncept som vi så snabbt som möjligt tar i bruk nu även i Grani, säger Mirko Kekkonen.

Via Kotipizzas egen nättjänst kan man beställa pizza endera för hämtning eller transport. Vid transport sker betalningen direkt via nätet, vilket betyder att kontanter eller kort inte behöver användas.

– Som det nu ser ut är permitteringar inte på kommande, utan vi försöker hålla försäljningen hela tiden på den nivån att jobb räcker åt alla. Vi klarar nog det här!

Take away-försäljningen fortsätter också på caféerna.

– Om staten tillåter kan man i fortsättningen hämta take away-kaffe och andra produkter direkt från caféet varje dag mellan 11-16. Om man inte mer får släppa in kunder i caféet erbjuder vi gratis hemleverans om värdet på ordern är över 30 euro, säger Robert´s Coffee-företagaren Viktor Pishchenko.

Caféet kan inte använda Wolts eller Foodoras tjänster eftersom det inte har en standardmeny för annat än kaffe. Han har en permitterad anställd från och med den 1.4 och kan inte ge arbetstimmar till de timanställda förrän han vet när han kan hålla caféet öppet som vanligt igen.

– Just nu är framtiden inte mer i våra händer. Vi går ändå optimistiskt framåt och hoppas att vi kan klara oss ur det här. Vi kommer att kämpa ända till slut, men ödet är vad det är och livet fortsätter nog efter det också, säger Viktor Pishchenko.

Lähellä Deli håller fortfarande öppet må-lö kl. 10-15 och säljer hämtmat. Deli levererar också till kundens hem. Tiden får utvisa om det blir permitteringar säger Pia Laakio.

– Idag har vi fortfarande den fasta personalen på plats i vanlig ordning. Det finns inte timmar för vikarier.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *