| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Moms sulkee ovensa – moni muu jatkaa take away -myynnillä

Ravintola Moms sulkee ovensa torstaina (26.3.). Ravintola avataan Momentin Restaurantsin Daniel Walleniuksen mukaan kun tilanne sen sallii.

Miten hallituksen päätös vaikuttaa muihin ravintoloihin Granissa? KG on kysynyt ravintoloiden tilanteesta ja tähän mennessä saaduista vastauksista on käynyt ilmi, että moni jatkaa take away -myynnin turvin. Muutamissa tiedetään jo nyt, että lomautuksia on tulossa.

Deli Rasoin toiminta jatkuu take away ja kotiinkuljetusmuodossa, eli myydään annoksia ulos. Annoksia voi tilata Woltin ja Foodoran kautta. Ravintolatoimenjohtaja Roni Auvisen mukaan lomautuksia on tulossa.

Kotipizzalla toiminta jatkuu edelleen take away -toimintana. 

– Kotipizzalla on myös vahva kuljetuskonsepti ja otamme sen mahdollisimman pian käyttöön nyt myös Granissa, Mirko Kekkonen kertoo.

Kotipizzan oman verkkokaupan kautta pystyy tilaamaan joko noudon tai kuljetuksen. Kuljetuksissa maksu tapahtuu suoraan verkossa ja näin ollen käteisen tai maksukorttien käsittelyä ei kuljetuksien yhteydessä tarvita.

– Näillä näkymin meillä ei lomautuksia ole tulossa, vaan yritetään pitää myynnit koko ajan sillä tasolla että kaikille riittää töitä. Kyllä tästä selvitään!

Take away -myynti jatkuu myös kahviloissa.

– Jos valtio sallii, meiltä on jatkossa mahdollista hakea take away -kahvia ja muita tarjolla olevia tuotteita suoraan kahvilastamme joka päivä klo 11-16. Jos sisällekään kahvilaan ei enää saa päästä asiakkaita, niin tarjoamme veloituksetta kotiinkuljetuksen, kun tilaus on vähintään 30 euroa, kertoo Robert´s Coffeen yrittäjä Viktor Pishchenko.

Woltin tai Foodoran palveluita kahvila ei voi käyttää, sillä heillä ei ole vakiomenua muussa, kuin kahvijuomien kohdalla. Hänellä on yksi lomautettu henkilö 1.4. alkaen ja uusia työvuoroja tuntipalkkalaisille taas ei voida antaa, ennen kuin tiedetään, milloin taas saa pitää kahvilaa normaalisti auki.

– Tällä hetkellä tulevaisuutemme ei valitettavasti ole enää meidän käsissämme. Liikumme kuitenkin optimistisin mielin eteenpäin ja toivomme, että kykenemme tästä selviytymään. Loppuun saakka tulemme taistelemaan, mutta kohtalo on mikä se on ja elämä jatkuu kyllä senkin jälkeen, Viktor Pishchenko sanoo.

Lähellä Deli on auki edelleen ma-la klo 10-15 ja myy take away -annoksia ulos. Myös Deli toimittaa myös kotiin. Aika näyttää tuleeko lomautuksia, Pia Laakio sanoo. 

 – Tänään vielä toimimme vakituisen henkilökunnan kanssa normaalisti. Extraajille ei tunteja riitä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *