| KAUPUNKI - STADEN

Monien mahdollisuuksien tori – Koronatilanteen vuoksi Grani-päivä on siirretty loppukesään

Thurmaninaukion torielämä on heräämässä henkiin tapahtumien ja torimyynnin myötä. Suunnitelmia torin elävöittämiseen on monia, mutta koronavirus-tilanteella on vaikutus myös niiden toteuttamiseen.

Kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson, kulttuurituottaja Cecilia McMullen ja kauppakeskuksen päällikkö Heli Vainio näkevät uudistuneen torialueen tuovan lukemattomia mahdollisuuksia keskustan elävöittämiseksi.

Tämä kolmikko on suunnitellut, ideoinut ja koordinoinut sekä torimyynnin että tapahtumien toteuttamista – unohtamatta kysyä kaupunkilaisten mielipiteitä.

Erinomaisen näkemyksen ovat antaneet Thurmaninaukion vieressä asuvat Anja Kosonen ja Maarit Suokas, jotka ovat vahvasti olleet mukana ideoinnissa.

Alkukevään tihkusateessa tori ammottaa vielä tyhjyyttään, mutta kaupungin kulttuurituottaja McMullen (vas.), kaupungin tiedottaja Jahnsson, kauppakeskuksen johtaja Vainio sekä Thurmaninaukiolla asuvat Suokas ja Kosonen ovat ideoineet jo mittavan listan kaikesta siitä, millä torille saadaan elämää.

– Tapahtumien ja toripäivien järjestäminen edellyttää kaupungin, kauppakeskuksen ja yrittäjien tiivistä yhteistyötä. Myös Kauniaisten asukkaat, urheiluseurat sekä eri harrasteryhmät ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita sekä ideoinnissa että toteutuksessa, Jahnsson, McMullen ja Vainio painottavat.

– Tavoitteemme on toteuttaa torimyynti sekä tapahtumat ns. matalan kynnyksen periaatteella. Torille voi esimerkiksi käsityöharrastaja tulla myymään tuotoksiaan edullisella päiväpaikkamaksulla. Yrittäjiä saattaa kiinnostaa pidempiaikaiset myyntipaikat. Myyntipaikkoja tulee yhteensä 15. Emme ole vielä lyöneet lukkoon toriaikoja ja sitä, tuleeko esimerkiksi lauantaista pysyvä toripäivä. Tavoite on tehdä toritoiminnasta ympärivuotista ja sellaista, että se kunnioittaa torin ympäristössä asuvia. Esimerkiksi yötapahtumia ei järjestetä. Tämän kesän käytännön kokemuksista saamme arvokasta tietoa, mitkä asiat toimivat ja mitä pitäisi parantaa – niin ja toki myös sen, miten kaupunkilaiset löytävät omakseen torin ja sen tapahtumat, Jahnsson kertoo.

– Grani-päivä ja Joulukauden avajaiset ovat muodostuneet jo perinteiksi ja ne jatkuvat edelleen. Tosin koronatilanteen vuoksi tämän vuoden Grani-päivä on siirretty loppukesään. Tavoitteemme on tarjota laajakirjoisesti myös pienempiä tapahtumia kaiken ikäisille. Esimerkiksi paikallinen urheiluseura voi tulla esittelemään toimintaansa ja innostaa siten uusia harrastajia lajin pariin. Torin nurmirappusille voisi oikein hyvin kokoontua vaikka yhteislaulutilaisuuteen tai järjestää elokuvaillan, kuten viime syksyllä teimme. Musiikkiesityksiä, kirpputoreja, ruokatapahtumia, näyttelyitä ym. McMullen listaa mahdollisiksi tapahtumiksi.

– Toritoiminnan aktivoitumisella on positiivinen vaikutus koko kauppakeskuksen toimintaan. Tämän vuoksi yrittäjien mielipiteitä ja ehdotuksia kuunnellaan tarkalla korvalla. Ihannetapauksissa tulevista tapahtumista tulee kokonaisuuksia, joissa toteuttamisessa kaikki tahot ovat mukana. Näiden yhteistyömallien rakentaminen on parhaillaan menossa, Vainio kertoo.

Tulevista tapahtumista ei tässä vaiheessa tämän enempää tietoa tihku, ja koronatilanne asettaa omat haasteensa toriaktiviteettien toteuttamiseen. Tapahtumista tiedotetaan sitä mukaan kun ne tarkentuvat. Sen voi kuitenkin jo paljastaa, että torille tulee jäätelökioski!

 

Torimyynti pähkinänkuoressa

  • Myyntipaikkoja on yhteensä 15, näistä seitsemän kuukausipaikkaa ja kahdeksan päiväpaikkaa
  • Paikat ovat kooltaan 4m x 4m n myymään voi tulla sekä yksityishenkilö että yritys, jolla on Y-tunnus
  • Myyjä vastaa, että hänellä on kaikki myynnin edellyttämät luvat ja että hän noudattaa voimassa olevia viranomaisten sekä vuokranantajan antamia ohjeita ja määräyksiä
  • Myyjiltä edellytetään torisääntöjen ja hyvän toritoiminnan noudattamista
  • Yksityiskohtaista tietoa toripaikkahinnoista, vuokraamisesta, torisäännöistä sekä toripaikkahakemuslomakkeen löydät Kauniaisten kaupungin nettisivuilta: www.kauniainen.fi. Lisätietoa voit kysyä myös toripaikoista vastaavasta asiakaspalvelusta, p. 050 411 1961.

SAITKO IDEAN TORITAPAHTUMAN IDEOINTIIN? KERRO SE JOLLEKIN MEISTÄ:

  • kaupungin tiedottaja: Markus Jahnsson (markus.jahnsson@kauniainen.fi)
  • kaupungin kulttuurituottaja: Cecilia McMullen (cecilia.mcmullen@kauniainen.fi)
  • kauppakeskuksen johtaja: Heli Vainio (heli.vainio@nortecon.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *