| KAUPUNKI - STADEN

Nuorisotyöntekijät liikkuvat kaupungilla

Kaupungille on kantautunut tietoa eri puolilla kokoontuvista nuorisoryhmistä, ja nyt nuoriso-ohjaajat liikkuvat Kauniaisissa iltaisin, myös viikonloppuisin, ja pyrkivät toiminnallaan nuorten hyvinvoinnin turvaamiseen.

 

Nyt kun muut palvelut ovat kiinni, alkavat nuorisotyöntekijät perjantaista lähtien liikkua kylällä iltaisin.

– Nuorisotyöntekijät ottavat keskustelukontaktia nuoriin ja pyrkivät toiminnallaan nuorten hyvinvoinnin turvaamiseen, yhteisymmärryksen lisäämiseen ja yleisen turvallisuuden tunteen parantamiseen, sanoo sivistystoimenjohtaja Heidi Backman.

Jalkautuva nuorisotyö on nuorisotyöntekijöiden jalkautumista kaduille ja asuinalueille sekä muille julkisille ja puolijulkisille paikoille, kuten asemille ja kauppakeskuksiin. Erilaisin nuorisotyöllisin keinoin voidaan tarvittaessa pyrkiä myös vaikuttamaan nuorten käyttäytymiseen.

Nuorisotyö ei kuitenkaan toimi järjestyksenvalvojana tai joukkojen hajottajana, vaan toimii edelleenkin nuoria varten.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *