| KAUPUNKI - STADEN

Ungdomsarbetare rör sig på stan

Staden har fått rapporter om att grupper av unga samlas på olika ställen. Nu ska ungdomsledarna röra sig i Grankulla om kvällarna och utföra patrullerande ungdomsarbete för att allmänt förbättra känslan av trygghet och säkerhet. 

Nu när de vanliga tjänsterna i hög grad är stängda börjar ungdomstjänsterna från och med fredag att röra sig på byn varje kväll, även veckoslut.

Ungdomsledarna rör sig i Grankulla om kvällarna och utför patrullerande ungdomsarbete. Patrullerande ungdomsarbete går ut på att ungdomsarbetarna rör sig ute på gatorna och i bostadsområdena samt på andra offentliga och liknande platser, t.ex. stationer och köpcentrum.

– Ungdomsarbetarna inleder samtal med ungdomarna, med målet att säkerställa att ungdomarna mår bra, att öka samförstånd och gemenskap och att allmänt förbättra känslan av trygghet och säkerhet, säger bildningsdirektör Heidi Backman.

Vid behov kan olika åtgärder vidtas för att försöka påverka ungdomarnas beteende. Ungdomsarbetarnas uppgift är dock inte att fungera som ordningsvakter eller skingra folksamlingar, utan de finns till för ungdomarna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *