| YLEINEN - ALLMÄN

Spelen pop på nya ungdomsgården

Grankullas ungdomsgård flyttade i januari från biblioteket till stadshuset. Antalet besökare har stigit efter flytten.

Ungdomsgården har nu varit verksam i drygt en månad i den betydligt större fullmäktigesalen och många ungdomar har redan bekantat sig med den. Tolvåriga Viktor och Elias besöker ungdomsgården ett par gånger i veckan.

Båda killarna har gillat den nya salen med en hel del aktiviteter. Elias berättar att det finns flera tv-apparater och Playstation, och att det är bra. Han tycker också ungdomsledarna är ett plus. Viktor är nöjd över att det finns mycket personal.

Viktor (t.h.) och Elias besöker ungdomsgården ett par gånger per vecka.

En gemensam aktivitet är vanligen pingis eller biljard. Pingis har kunnat tas med i ungdomsgårdens aktiviteter i den nya salen och det har blivit pop bland ungdomarna. Pojkarna önskar sig också ett café där de skulle kunna köpa snacks av olika slag.

Ungdomsarbetarna Kermit Haapalainen och Jens Almark berättar att besökarantalet ökat. Numera kommer 20-30 ungdomar till ungdomsgården varje kväll.

– Åldern varierar mellan 10-17 år på kvällarna, säger Kermit.

Inga speciella evenemang ordnas på nya ungdomsgården.

– Ungdomarna väljer själv vad de vill göra, vi har bland annat pingis, biljard, Playstation och akustiska instrument, säger han. Ungdomsgården är garanterat värt ett besök och där finns roliga aktiviteter för var och en. Salen är öppen från tre på eftermiddagen till åtta på kvällen.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *