| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Taxi levererar läkemedel hem

Det går att få sina läkemedel levererade till hemdörren med taxi. Grankulla apotek och Taxi Marie kommit överens om hur det går till i Grankullaområdet.

– Leveransen sker vanligen inom 1-2 dagar efter att kunden beställt taxileveransen från telefonnumret 040 7703800, säger apotekaren Hannes Wahlroos.

Apotekaren Hannes Wahlroos bakom nytt plexiglas i apoteket.

Tjänsten beställs av taxiföretaget. Hannes Wahlroos berättar att kunden kan ringa till apoteket (09 5051331) för att försäkra sig om att läkemedlet finns tillgängligt och kan också komma överens om andra apoteksärenden under samma hemleverans.

Så här fungerar det: Efter att taxin beställts kör föraren Ari Partti hem till kunden och tar emot följande: Kundens FPA-kort, en lista på de receptläkemedel och andra varor som ska köpas, kundens telefonnummer så att apoteket vi behov kan stå i kontakt med kunden, kontanter för att betala uppköpen eller kontonummer om kunden har ett konto på apoteket.

För själva leveransen betalar kunden antingen det taxametern anger eller en tidsavgift för varje påbörjad 30 minuter.

– Man kan betala leveransen antingen kontant eller med kort och man gör det när taxiföraren återvänder med varorna.

Så här får du läkemedlen hem:

Den som vill använda hemleveranstjänsten ringer direkt till Taxi Marie /Ann-Marie Nordström, t. 040 7703800, måndag till fredag kl. 8–18.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *