| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Trettio år som företagare, Grankullabo i ett halvt sekel

– När man som barn bott i Grankulla vill man sedan alltid bo här. Så tänker också många av mina bästa vänner som jag känner sedan skolan. Så här säger Virve Ruutu-Martikainen, vd för och grundare av ridsportaffären Hipposport.

 

Den 1 februari var det 30 år sedan Hipposport grundades. Företagarna i Finland belönade Virve Ruutu-Martikainen för förtjänstfull företagsverksamhet med ett diamantkors.

– Jag minns det än som igår när jag tillsammans med mina föräldrar satt vid köksbordet hemma på Bembölevägen i Grankulla och planerade att grunda ett företag. Mina föräldrar är ekonomer och jag har utbildat mig på handelsinstitut, säger Ruutu-Martikainen.

– Mamma hittade på namnet Hipposport, jag och pappa allt annat, säger hon med glimten i ögat.

Men allt började egentligen från kärleken till hästar.

– Och från mitt eget fritidsintresse, ridning, som jag började med i tioårsåldern. Här i Grankulla bodde många som höll på med hästar.

En av Hipposports centrala verksamhetsidéer idag är att förbättra hästarnas välmående ytterligare. En förutsättning för det är att omvårdnaden av och utrustningen för både människor och djur är den rätta. Det strävar Hipposport efter genom att erbjuda produkter av hög kvalitet för både hästar och ryttare.

– Och även genom att erbjuda sakkunnig betjäning.

Finns det betjäning till hästarna också?

Javisst, för ägaren kan ta med hästen till affärslokalen för att prova ut sadel under Ruutu-Martikainens man Atte Martikainens ledning.

Affären finns bara ett stenkast från Grankulla, nämligen i Kilo i Esbo.

Företagarna i Finland belönar också Atte Martikainen med ett förtjänstkors i guld och kundtjänstchefen Linda Krause med ett förtjänstkors för 20 års tjänst.

Ryttarnas takorganisation Finlands ryttarförbund firar också stort i år med anledning av sitt 100-årsjubileum.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *