| KOULUT - SKOLAN

Gymnasierna förbereder sig på en annorlunda studentdimission

Flera frågetecken hänger i luften då gymnasierna förbereder sig för skolavslutning och studentdimission.

På grund av det pågående undantagstillståndet får gymnasierna förbereda alternativa sätt att avsluta vårterminen.

– Eftersom det fortfarande inte finns direktiv för hur vi jobbar efter den 13.5 kan vi inte fatta beslut om varken avslutning eller studentdimission. Vi har funderingar kring alternativa arrangemang, men det beror hur regeringen vill att vi organiserar arbetet efter den 13.5, säger tf rektor Andreas Bäckman vid Gymnasiet Grankulla samskola.

Också vid Kauniaisten lukio väntar man på besked från regeringen. Enligt rektor Ilpo Ahlholm ser det ändå för tillfället i hög grad ut som att vanliga studentfester inte kan ordnas.

Ahlholm berättar att planen för en situation där vanliga studentfester inte kan ordnas ser ut på följande sätt: Studentbetygen levereras till de nya studenterna per post och en kort studentfest ordnas på distans. En studentfest skulle sedan ordnas vid skolan i slutet av augusti, om regeringens riktlinjer möjliggör det.

– Planen baserar sig på rekommendationer från en expertgrupp vid Kommunförbundet och på en enkät som abiturienterna vid Kauniaisten lukio svarade på. Om en studentfest inte kan ordnas 29.8. heller, bjuder vi in vårens studenter till skolans självständighetsfest och studentdimission 4.12, säger Ahlholm.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *