| KOULUT - SKOLAN

Lukiot varautuvat poikkeuksellisiin ylioppilasjuhliin

Ilmassa roikkuu monta kysymysmerkkiä kun lukiot valmistautuvat kevään päättäjäisiin ja ylioppilasjuhliin.

Poikkeustilanteen takia lukiot ovat joutuneet pohtimaan vaihtoehtoisia tapoja järjestää ylioppilasjuhlat.

– Vielä ei ole olemassa ohjeistuksia siitä, miten työskentelemme 13.5. jälkeen ja sen takia emme voi vielä tehdä päätöksiä päättäjäisistä tai ylioppilasjuhlista. Meillä on joitain suunnitelmia, mutta miten tulemme tekemään riippuu hallituksen ohjeistuksista 13.5. jälkeen, sanoo Gymnasiet Grankulla samkolan rehtori Andreas Bäckman.

Myös Kauniaisten lukiossa odotetaan hallituksen ohjeistuksia. Rehtori Ilpo Ahlholmin mukaan näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että normaaleja ylioppilasjuhlia ei tänä vuonna voida järjestää.

Tilanteessa, jossa ylioppilasjuhlia ei voida järjestää tutun kaavan kautta, toimitaan Ahlholmin mukaan siten, että uudet ylioppilaat saavat todistuksensa postin välityksellä ja pienet juhlat järjestetään etäyhteyksien kautta. Varsinainen ylioppilasjuhla järjestettäisiin 29.8., mikäli ohjeistukset sen mahdollistavat.

– Suunnitelma pohjautuu Kuntaliiton asiantuntijaryhmän tekemään suositukseen yo-juhlien järjestämisestä sekä kyselyyn, joka tehtiin Kauniaisten lukion abiturienteille. Jos juhlan järjestäminen ei onnistu vielä 29.8., niin silloin kutsumme uudet ylioppilaat koulun itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlaan 4.12, Ilpo Ahlholm sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *